Ekonomi Ekmekte Türk Alman iş birliği

Ekmekte Türk Alman iş birliği

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de buğdayın alerjen proteinlerinin saptanması ve en az alerjik etkiye sahip yeni fonksiyonel ürünler oluşturulması amacıyla Türk ve Alman üniversiteleri arasında ortak bir çalışma gerçekleştirilecek.

Ekmekte Türk Alman iş birliği

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar ve Dr. Öğr. Üyesi İlkay Yılmaz tarafından, Almanya Potsdam Üniversitesi ile ortak hazırlanan proje, eylül ayında gerçekleştirilecek. Ayvansaray Üniversitesi, ayrıca ekmek konusunda da bir panel düzenleyecek. 27 Haziran Perşembe günü üniversitenin Balat Kampüsü’nde “Ekmek” konusunda yetkin bilim insanlarının katılacağı panel gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Panele Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamit Köksel, Dr. Mehmet Çetin Duruk, Uzm. Dr. H. Atilla Bektaş konuşmacı olarak katılacak.