Ekonomi Ekonomi sağlam güçlenerek çıkarız

Ekonomi sağlam güçlenerek çıkarız

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk ekonomisinin bünyesinin sağlam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Bu süreçten güçlenerek çıkacağız” dedi. Bakan Albayrak da, diplomasinin önemini vurguladı.

Ekonomi sağlam güçlenerek çıkarız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türk ekonomisinin bünyesi sağlamdır. Kimse spekülatif haber ve hareketlere itibar etmesin. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kurdaki hareketin ardından Twitter hesabından ekonomik gelişmelere ilişkin açıklama yapan Kalın, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, SPK ve diğer kurumlarımız, finansal istikrar için gerekli adımları atıyorlar. Türk ekonomisinin bünyesi sağlamdır. Kimse spekülatif haber ve hareketlere itibar etmesin. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” paylaşımında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, ABD’nin Türkiye’ye yönelik hamlelerini eleştiren Alman Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in açıklamalarını takdir ettiğini duyurdu. Twitter hesabından İngilizce bir açıklama yapan Albayrak, “İyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan siyasetçiler, Türk halkının Almanya ve Avrupa Birliği ile ilişkilere olan güvenini güçlendirecek” dedi.

Haberin Devamı

Merkel’den destek

Alman Bakan Altmaier, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Türkiye ve Çin’e yönelik gümrük vergilerini eleştirmişti. Alman Bild am Sonntag gazetesi Altmaier’in şu sözlerini yayınladı:

“Ticaret savaşı ekonomik büyümeyi yavaşlatıp yok ediyor ve yeni belirsizlikler doğuruyor. Türkiye, Avrupa için güvenlik ve güvenilirlik anlamına geliyor. Göç konusunda Ankara ile birlikte iyi çalışıyoruz. Türkiye’nin istikrarlı demokratik bir ülke olmasını istiyoruz ve iyi ekonomik ilişkilerin buna katkısı var.”

Öte yandan dün Almanya Başbakanı Angela Merkel, liradaki düşüşle ilgili bir açıklama yaptı. Merkel, Türkiye’nin ekonomik refaha kavuşmasının Almanya’nın çıkarına olacağını söyledi. Merkel, “Türkiye’nin ekonomik istikrarsızlığın içine düşmesi kimsenin işine gelmez. Türkiye de Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sağlamak için her şeyi yapmalı” dedi.

İtalya’da ekonomik saldırı endişesi

İtalya Başbakanlık Müsteşarı Giancarlo Giorgetti, ülkesinin tıpkı Türkiye gibi bir ekonomik saldırıya uğrayabileceğini söyledi.

Libero gazetesine mülakat veren Giorgetti, piyasa üzerinden İtalya’ya yönelik ekonomik saldırı olabileceği ihtimalinin sorulması üzerine, “Böyle bir saldırıyı bekliyorum. Piyasalarda avını seçip harekete geçen aç spekülatif fonlar bulunur. 1992 Ağustos sonunda ve 7 yıl önce Berlusconi’yle neler olduğunu hepimiz gördük. Yazın borsada az hareket olduğunda bu, ülkelere yönelik agresif girişimlere neden olabilir, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de hafta sonu bir gazeteye verdiği mülakatta Türkiye’ye dayanışma mesajı göndermişti.

Ekonomi sağlam güçlenerek çıkarız