Ekonomi Ekonomide yeni dönemde ‘seri’ karar alınabilecek

Ekonomide yeni dönemde ‘seri’ karar alınabilecek

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi yönetimi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha seri kararlar almaya olanak sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

Ekonomide yeni dönemde ‘seri’ karar alınabilecek

Ekonomide 6 olan ilgili bakanlık sayısının üçe indirilmesi planlanıyor. Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı ile bir arada olacak. Maliye Bakanlığı’nın adı da, “Hazine ve Maliye Bakanlığı” olarak değiştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” adıyla birleştirilecek.

Haberin Devamı

Yeni oluşturulacak bakanlığın amacı, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üretmek. İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul’un dünyanın finans merkezi olması hedefiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da, “Ticaret Bakanlığı” adı altında birleştirilecek. Bu üç bakanlığın yanı sıra ekonomiyle ilişkili olarak ulaştırma ve altyapı yatırımları, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı” eliyle koordine edilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise “Tarım ve Orman Bakanlığı” çatısı altında bir araya gelecek.