Ekonomi "Ekonomimiz açısından 2011 daha iyi olacak"

"Ekonomimiz açısından 2011 daha iyi olacak"

11.12.2010 - 13:46 | Son Güncellenme:

MÜSTAKİL İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin 2010 yılında ekonomik açıdan güven içinde olduğunu belirterek, “Doğru yoldayız ve doğru yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Bu gelişmeler bize ekonomik açıdan ileriye doğru ümit veriyor. 2011 yılının daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Sadece iç pazarla yetinmeyip ihnracata yönelik çalışmalarımızın artacağı bir süreçteyiz” dedi.

Ekonomimiz açısından 2011 daha iyi olacak

MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Süleyman Yaşar, Yeni Şafak gazetesi yazarları Hasan Albayrak ve Murat Aksoy katıldı. Ömer Cihad Vardan, Kayseri’nin Anadolu’da önemli, kabına sığmayan ve sürekli atak yapan bir kent olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EKONOMİMİZ İYİYE GİDİYOR

Dün açıklanan ‘üçüncü çeyrek’ büyüme rakamlarını değerlendiren Vardan, “Her ne kadar beklentilerin altında gibi gerçekleşmiş olsa da, dünyadaki gelişmelere bakınca, Avrupa’da, İsviçre’den sonra en önemli gelişmeyi sağlamış ikinci ülke olarak görünüyoruz. Doğru yoldayız ve doğru yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Bu gelişmeler bize ekonomik açıdan ileriye doğru ümit veriyor. Pozitif olarak ayrışmış olduğumuz da net olarak ortaya çıkıyor. Bizim daha sonra dördüncü çeyrek büyümemizin açıklanmasıyla birlikte, o noktada dün açıklanan rakamların pozitif yönde yükseltileceğini düşünüyoruz. Burada ümitliyiz” diye konuştu.

2010 yılının iyi geçtiğini rahatlıkla söyleyebileceğini kaydeden Ömer Cihad Vardan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yatırıma doğru insanların yönelmiş olduğunu görüyoruz. 2011 yılının daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Sadece iç pazarla yetinmeyip ihracata yönelik çalışmalarımızın artacağı bir süreçteyiz. Canlı bir iç pazarımız var. İç pazarın canlı olması, dışardaki firmaların da ülkemize gelmesine yol açıyor. Sonuçta Türkiye’nin iç pazarının canlı kuvvetli olması gerekli. Dış pazarı da alternatif ürünlerle artırmamız gerekir. Avrupa'daki ihracatımızdaki kayıplardan fazla etkilenmedik. Bizim açımızdan Avrupa’ya yaptığımız ihracatımızı ve bu pazarları iyileştirmeliyiz.”

MÜSİAD Genel başkanı Ömer Cihad Vardan, işsizlik konusunun yapısal değişikliklerden de kaynaklandığına dikkati çekerek, “İşler iyi olunca, elbette iş sahaları da açılıyor. Türkiye’de yapısal sıkıntılar var. Yapısal konuları çözüp, mesleksiz işsizleri, mesleklendirmemiz gerekiyor. Devlet hakikaten birçok formül ortaya koydu. Özellikle kadın ve genç istihdamında yeni çalışmalar söz konusu. Yeni iş sahaları açılabilmesi için moral de, ekonominin iyi gitmesi de önemli” dedi.

FİZİKİ MÜDAHALE HİÇBİR ŞEYİ HAKLI KILMAZ

Konuşmasında, son günlerde üniversitelerde yaşanan ögrenci olaylarına da değinen Vardan, “Bizler de üniversitelerde okuduk. Tabii ki üniversiteler genç fikirlerin tartışıldığı ortamlar. Bunlara ortam sağlamamız gerekir. Ama özgür olmak demek, her aklımıza gelen hareketi yapabilirsiniz anlamına gelmez. Bu ölçüyü iyi tutturmak gerekir. Gençlerimiz fikirlerini rahatça ifade etmeli ve tartışmalıdır. Ama bu tartışmalar, karşı tarafa fiziki bir müdahaleyi haklı kılmaz” ifadelerini kullandı.