Ekonomi Ekranları dörtledi futbolda atakta

Ekranları dörtledi futbolda atakta

08.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tivibu, yeni yayın dönemini başlatırken, UEFA Şampiyonlar ve Avrupa Ligi’nde 250 maçı yayınlayacağını açıkladı. Maçlar, TV, bilgisayar, tablet ve telefon dahil dört ekranda da olacak

Ekranları dörtledi futbolda atakta

Türk Telekom bünyesindeki dijital yayın platformu Tivibu, yeni yayın dönemine girerken, 250 maç yayını yapacağını da duyurdu.

Yeni dönemde farklı yayın özellikleri ve içerik sunacak olan platform, dört ekrana da yayılıyor. Tivibu, kullanıcılarına TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden içerikleri istedikleri zaman ve istedikleri ekranda izleme fırsatı sunuyor.
Tivibu, maç yayınlarıyla da adından söz ettirmeyi hedefliyor. Üç sezon boyunca yayın hakları sahibi olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yayınlarını sürdürecek. Geçen dönemde 99 maç yayınlayan dijital platform, yeni yayın döneminde 250’nin üzerinde karşılaşmayı futbolseverlerle buluşturacak.

Maç yayınları tablet ve cep telefonu üzerinden de yüksek yayın kalitesinde izlenebilecek. Tivibu, maç yayınlarında başlattığı, maçların gollerini ve önemli anlarını en kısa sürede seyirciyle buluşturan ‘konferans yayını’ uygulamasını da zenginleştirerek sürdüreceğini duyurdu.

Şifresiz spor yayını

Tivibu Spor, futboldan tenise, basketboldan golfe birçok daldaki spor heyecanını ekranlara taşıyor. Tivibu Spor kanalı, Türksat uydusu üzerinden sporseverlerle şifresiz olarak buluşuyor. IPTV platformundaki ‘mozaik kanal’ uygulamasıyla aynı anda birden fazla kanalı izleme özelliği sunan Tivibu, HD ve 3D yayın kalitesinin yanı sıra uydu platformunda başlattığı, HD’den tam 4 kat daha net görüntü sunan yüksek kaliteli 4K yayınlarını yeni dönemde de sürdürecek.

Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, yeni sezona teknoloji altyapılarını yenileyerek girdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz kullanıcı dostu teknolojilerle, Türkiye’yi televizyon yayıncılığı alanında ilklerle tanıştırmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize hem teknik hem de içerik açısından yayıncılık dünyasının ulaştığı en yüksek seviyede hizmet sunacağız” dedi.

Televizyon yayıncılığını ana faaliyet alanlarından biri olarak belirlediklerini anımsatan Dönmez, “Televizyonda kontrolü tamamen izleyiciye verdik. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de izleyiciler kaliteli içeriği tercih ediyor, bunun için ücretli aboneliğe yöneliyor. Pay TV abone sayısı 2016 yılı 1. çeyreğinde 5.6 milyonu aştı. Biz de içeriğimizdeki ve teknolojimizdeki atılımlarla sektörümüze yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Dönmez, spordan sinemaya, belgeselden çocuk kanallarına ailenin tüm bireylerine hitap eden zengin içeriklerle dolu keyifli bir sezona başlamanın heyecanını yaşadıklarnı dile getirerek, Tivibu’yu; IPTV, uydu, Smart TV, akıllı telefon ve tablet platformu Tivibu GO üzerinden geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

2 bin 500 filmi vizyona alacak

Türk Telekom Tivibu, yayıncılıkta yeni ilklere de imza atıyor. Bu yenilikler şöyle:

- IPTV kullanıcıları ‘7 güne kadar yayını durdurma ve geri sarma’ özelliğiyle tanışacak.

- İzle-Öde özelliği ile abonelikleri olmayan paketler üzerinde de sinema, belgesel ya da maç programı satın alınabilecek.

- ‘İkili ekran’ özelliği ile kanal seçme ikilemine son verilecek.

- Farklı izleyici profilleri oluşturma, içerik kontrol ve şifreleme özellikleriyle ailelere, çocuklarına gönül rahatlığıyla TV izletme olanağı sağlanacak.

- Tivibu’da, kanallar arası geçiş süresi kısalırken, izlenen bir program tek tuşla başa sarılabilecek daha sonra izlemek için kaydedilebilecek.

- ‘Durdur İzle’, ‘Geri Al İzle’, ‘Tekrar İzle’, ‘Seç İzle’ özellikleri de daha geliştiriliyor.

- Televizyon üzerinden sosyal medyada paylaşım sağlayan Sosyal TV, içerik öneri sistemi ve favori ekleme özelliklerine sahip olacak.

- İçerik de zenginleşiyor. Son bir yılda her ay 7.500 içerik sunan Tivibu, sadece sinema kanallarında 2.500’den fazla filmi izleyicilerle buluşturuyor, 13 kanalı ile belgesel yapımlarını ekrana taşıyor.