Ekonomi Elektrik dağıtım sektörü ‘enerji yıldızı’ yetiştiriyor

Elektrik dağıtım sektörü ‘enerji yıldızı’ yetiştiriyor

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cengiz ve Koloğlu Holding’in elektrik dağıtım sektöründe hizmet veren üç şirketi tarafından, sektörün nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirilen ‘Enerjinin Yıldızları’ projesinde, ‘yıldızların’ eğitimi başladı.

Elektrik dağıtım sektörü  ‘enerji yıldızı’ yetiştiriyor

Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) tarafından Bayrampaşa’da İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ‘Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nın resmi açılışı törenle yapıldı. Açılışta Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, MEB Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, MEB Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Belma Güngör, BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, Okul Müdürü Deniz Mutlu Güler ile öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Haberin Devamı

Prof. Numanoğlu, “Özel sektör ve okul işbirliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. BEDAŞ’ın öğrencilere yönelik bu projesi aslında ülkemize yapılan bir yatırım” dedi.

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit de “Açılışını yaptığımız laboratuvarımız ve Yüksek Gerilim Dalı ile sektörün yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretebilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.