Ekonomi Elektrikli kervanına o da katılacak...

Elektrikli kervanına o da katılacak...

26.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye pazarında elektrikli ve hibrit araç satan firmalar kervanına, Mercedes de ekleniyor. Marka, bu yıl ilk kez hem elektrikli hem de hibrit teknolojili modellerini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Elektrikli kervanına o da katılacak...

Son yıllarda ÖTV teşvikiyle birlikte elektrikli ve hibrit teknolojili araç satışlarında yaşanan artış, giderek daha çok markanın bu tip versiyonlarını Türkiye’de satışa sunmasına da önayak oluyor. Bu kervana katılacağını açıklayan markalardan biri de, Mercedes oldu. Tamamen elektrikli Smart’ın yanı sıra (dışarıdan da şarj edilebilen) GLC Plug-in Hybrid, yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, 2018 yılında birçok yenilikle birlikte Türkiye pazarındaki güçlü konumlarını sürdüreceklerini belirtirken, yeni segmentlere de gireceklerini kaydetti. Bekdikhan “GLC Plug-in Hybrid ve elektrikli Smart modellerimizi bu yıl Türkiye’de satışa sunacağız. Bu karar öncesinde, bayilerde gerekli servis altyapı çalışmalarını ve elektrik dolum istasyonlarının kurulumunu yaptık... Satış ve satış sonrası hizmetler ekiplerine uzman yeni kişiler katıldı. Çalışanlara elektrikli otomobiller konusunda yoğun eğitimler verildi” dedi.

Bekdikhan, Daimler AG’nin, elektrikli araçlar konusunda 2022 yılına kadar toplamda 10 milyar euro’yu aşan bir yatırım yapacağını, bu süreye kadar küresel ölçekte 50’den fazla yeni elektrikli ve elektriklendirilmiş modelin piyasaya sunulmasının planlandığını da hatırlattı.

Haberin Devamı

Kiralamaya girdi

Mercedes-Benz Türk’ün 2018 yılı stratejilerinden birinin de, uzun dönemli kiralama hizmeti olduğunu ifade eden Bekdikhan, “Bu hizmetle hem mevcut sadık müşterilerimize hem de potansiyel yeni müşterilerimize Mercedes-Benz otomobillere erişimi kolaylaştıran yeni bir alternatif çözüm sunuyoruz” dedi. “Uzun Dönem Kiralama” hizmetinden, Mercedes-Benz Türk yetkili bayilerine başvuran şahıs şirketi sahibi müşteriler ve KOBİ’ler yararlanabiliyor.

Bayilerde satış ve satış sonrasına yönelik yenilikler yapıldığını da anlatan Şükrü Bekdikhan, bu kapsamda bayilerinin, son iki yılda 100 milyon euro’ya yaklaşan bir yatırım yaptıklarını, 2018 yılında da bayilere toplamda 30 milyon euro yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.

Elektrikli kervanına o da katılacak...

Grandland X için yeni donanım

Opel’in geçen yıl Kasım ayında satışa sunulan kompakt SUV modeli Grandland X’in “Ultimate” donanım paketi de satışa sunuldu. “Enjoy” ve “Excellence” donanım paketlerinin üzerinde, en üst donanım seviyesi olan “Ultimate”, panoramik cam tavan dışında Grandland X’te sunulan tüm opsiyonları bünyesinde barındırıyor. Yalın ve içinde yolculuk yapanları ferah hissettirecek şekilde tasarlanan Opel’in kompakt SUV modeli Grandland X güvenlik ve konfor özellikleri ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Elektrikli kervanına o da katılacak...
Grandland X’te dokunmatik 8 inçlik ekrana sahip Navi 5.0 bilgi-eğlence sistemi, ısıtmalı ön cam, AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklar, 360 derece kuş bakışı çevre görüş kamerası ve premium “Denon” ses sistemi gibi unsurlar bulunuyor. Grandland X Ultimate donanım paketinde standart sunulan siyah tavan, 19 inç jantlar ve alaşımlı spor pedallarsa, aracın sportif görünümüne katkı sağlıyor. 1.2 lt (130 HP) benzinli ve 1.6 lt (120 HP) dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan bu versiyonda, her iki motor da sadece otomatik şanzımanla alınabiliyor. Satış fiyatı, 205 bin 900 TL’den başlıyor.

Elektrikli kervanına o da katılacak...

2018’de gelecekler

-Yenilenen Mercedes S-Serisi Cabriolet, Haziran ayında S 560 motor seçeneği gelecek. Yine Haziran ayında, S-Serisi Cabriolet’ye AMG S 63 4MATIC versiyonu da eklenecek.

- Mayıs ayında yenilenen “CLS” piyasaya sunulacak.

- Yine Mayıs ayında, yeni A-Serisi, A 180 d ve A 200 motor seçenekleriyle satışa çıkacak.

Haberin Devamı

- Yenilenen efsane “G-Serisi”, Haziran ayında geliyor.

- Ağustos ayında yenilenen C-Serisi Sedan, Coupe, Cabriolet ve Estate Türkiye’de olacak.

- 4 kapılı 4MATIC GT Coupe, V8 ve V8 S motor seçenekleriyle Ekim ayından itibaren satışta.

- Yeni A-Serisi Sedan, A180 d ve A 200 motor seçenekleriyle Aralık ayında satışa çıkıyor.

Suzuki’den Mart ayında fırsat

Japon üretici Suzuki’nin dinamik kompakt sınıf temsilcisi Baleno, Mart ayına özel avantajlarla otomobil severlere sunuluyor. 1.2 litrelik 90 HP gücündeki benzinli motoru, sürekli değişken oranlı CVT otomatik şanzıman seçeneği, geniş iç mekânı ve bagaj hacminin yanı sıra 8 inçlik dokunmatik multi medya ekranıyla dikkati çeken Suzuki Baleno, kampanya kapsamında 12 ay vadeli 15 bin TL’ye kadar olan miktarlarda “0” faizli kredi seçeneğiyle satılıyor. Dileyenler, 12 ay vadeyle 40 bin TL’ye kadar 0.85 faizli kredi seçeneğinden de yararlanabiliyor.

Elektrikli kervanına o da katılacak...

‘Best Cars’ seçilen araçlar ödülünü aldı

Auto Motor Sport Türkiye’nin, bu yıl ikincisini düzenlediği “Best Cars” (Yılın En İyi Otomobilleri) yarışmasının sonuçları açıklandı. 11 kategoride birincilerin, okuyucuların oylarıyla seçildiği yarışmada ipi ön sırada göğüsleyenler, ödüllerini aldı. A sınıfında “Fiat 500”, B sınıfında “VW Polo”, C sınıfında “VW Golf”, D sınıfında “Audi A5 Sportback”, E sınıfında “BMW 5 Serisi”, F sınıfında “Mercedes S-Serisi”, spor otomobilde “Porsche 911”, cabrio’da “Mazda MX-5”, kompakt SUV sınıfında “Peugeot 3008”, büyük SUV’da Volvo XC90, van sınıfında da VW Caravelle ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Elektrikli kervanına o da katılacak...

‘Git, kendine yer bul!’

İngiltere’nin en büyük üreticisi Jaguar Land Rover (JLR), Uber’in geçen haftaya damga vuran kazasına rağmen, “kendi kendine gidebilen” araç teknolojisine ilişkin testlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, üretici, özellikle park yerini bulup kendiliğinden park edebilen teknolojiye sahip araçlarını, İngiltere’de halka açık yollarda denemeye başladı. Tabii ki, aracın direksiyonunda bir mevcut, ama araca karışmıyor genelde... Bununla birlikte üreticinin, yine halka açık yollarda ve yaklaşık 50 km/s hızla kendi kendisine gidebilecek Range Rover Sport modelinin testlerini de yürüteceği belirtiliyor. JLR’nin bu çalışmalarını yürüten baş mühendisi, “Park yeri aramak ve bulmak gibi insanı bunaltan unsurları azaltarak, insanların otomobillerden daha fazla keyif almasını sağlamaya çalışıyoruz” diyor. Şirket, ileriki dönemlerde kaza önlemeye yönelik teknolojilere sahip versiyonları da tanıtmayı amaçlıyor.

Elektrikli kervanına o da katılacak...

Elektrikli kervanına o da katılacak...