Ekonomi Elektronik çekten karekodlu bonoya

Elektronik çekten karekodlu bonoya

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Karekodlu Çek Sistemi’nden sonra, şimdi karekodlu bono ve elektronik çek ve elektronik bono  uygulamasını başlatıyoruz. Bütün hazırlıklarımız tamam, en kısa zamanda devreye girecek” dedi.

Elektronik çekten karekodlu bonoya

Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK), İstanbul’da düzenlediği geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada son 10 aylık dönemde hayata geçirdikleri çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Pekcan, özellikle ihracatçılar için hayata geçirdikleri “kolaydestek.gov.tr” sitesinin çok kısa zamanda olumlu geri dönüşler aldığını dile getirdi.

Pekcan, ihracatın tam otomasyona geçmesi ile ilgili akıllı ihracat platformu oluşturduklarını belirterek, TOBB ile beraber TİM’in ihracat ofislerinin olmadığı illerde, İhracat Destek Ofisleri oluşturduklarını, bu ofislerin yaygınlaştırılacağını aktardı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise, iftardaki konuşmasında, geçirdiği bir kaza sonucu uzun süredir toplantılara katılamadığını, şu an kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

146 İş Konseyi...

İş Konseyleri’nin sayısının en son Güney Sudan’ın da eklenmesiyle 146’ya ulaştığını belirten Olpak, DEİK üyeleri adına MEB ve Kızılay iş birliğinde ihtiyaç sahibi çocuklara “arife çiçekleri” geleneğine uygun olarak bayramlık kıyafet hediye edeceklerini de duyurdu.