Ekonomi Emekli Olacağınız Günü Ne zaman emekli olurum uygulaması ile Öğrenmek Çok Kolay!

Emekli Olacağınız Günü Ne zaman emekli olurum uygulaması ile Öğrenmek Çok Kolay!

12.02.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik adaylarının hayatlarını oldukça kolaylaştırıyor! Bu yazımızda ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabileceğinizi ayrıntılı olarak işledik.

Emekli Olacağınız Günü Ne zaman emekli olurum uygulaması ile Öğrenmek Çok Kolay

Hayatının belli bir süresini çalıştıktan sonra emeklilik şartlarını sağlamış bir kişi işinden ayrıldığında daha önce bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendisine bir maaş bağlanır. Bu maaşa emekli maaşı, bu duruma ise emeklilik denir. Emeklilik için gereken en önemli şartlardan birisi emeklilik yaşının doldurulması. Emeklilik yaşı dolmadan emekli olmanız imkansızdır. Emekli olabilmeniz için gerekli önemli şartlarda bir diğeri ise prim ödenen gün sayınızın tamamlanmış olmasıdır. Emeklilik prim gün sayısı Sosyal Güvenlik Kurumu'nuza ve emeklilik statünüze göre farklılıklar gösterebilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM TIKLA ÖĞREN

Ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik hesaplama programı kurmuştur. Bu program sayesinde ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliriz. 3 kurum içinde biraz farklı olan programın kullanımı çok basittir.

SSK(4A) kurumundan ne zaman emekli olabileceğimizi hesaplamak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurmuş olduğu programa giriş yapılır. Açılan sayfada ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmeniz için ilk önce cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi seçiniz. Ardından hizmete başladığımız tarihide giriyoruz. Stajyerlik ve çıraklık dönemi bu hizmet kapsamında değildir. SSK prim ödeme gün sayısını giriniz. Maluliyet ve erken yaşlanma gibi durumlarınız varsa onları seçiniz. Bilgilerimizin doğru olduğundan eminsek tamam butonuna tıklamalıyız. Ve böylelikle SSK kurumu tarafından ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenmiş oluruz.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR (4B) için emeklilik yaşı hesaplama biraz daha basittir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hazırlamış olduğu uygulamaya girdikten sonra cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, maluliyetiniz var mı, erken yaşlanma durumu var mı ve bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı sorularının cevaplarını doğru bir şekilde girmemiz gerekmektedir. Tamam butonuna bastığımız zaman ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenmiş olacağız.

Emekli Sandığı (4C) kurumundan ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenmek içinde aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hazırlamış olduğu uygulamaya girmeliyiz. Ardından istenilen bilgileri doldurduktan sonra tamam butonuna basıyoruz. Böylelikle Emekli Sandığı kurumu tarafından ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenmiş oluruz.