Ekonomi Emlak Konut’tan 5 dev ihale

Emlak Konut’tan 5 dev ihale

11.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO, aralarında Galatasaray’ın Riva’daki arazisi ile Tariş Kooperatifler Birliği’nin İzmir Alsancak’taki arazisinin de olduğu 5 dev proje için düğmeye bastı. İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve 2 etaptan oluşacak İzmir Alsancak’taki 1.3 milyon metrekare büyüklükteki 5 proje için Haziran ve Temmuz aylarında ihaleye çıkılıyor.

Emlak Konut’tan 5 dev ihale

Haziran ve Temmuz aylarında çıkılacak dev ihalelerle ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasının da katkısıyla yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 878 milyon liralık rekor satışa imza atmıştık. 2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1.5 milyar liralık arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar liralık iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda 1.3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi ile bu hedefimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıca yaz döneminde bu projelere ek olarak Şişli Teşvikiye ve Küçükçekmece Halkalı da bulunan 2 proje için de ihaleye çıkmayı planladıklarını anlatan Kurum, “Amacımız Türkiye’de daha iyi koşullarda insanların hayat süreceği sosyal yaşam standartlarını arttıran ve güvenli alanlar oluşturan projeleri gerçekleştirmek” dedi.

Riva’da ‘Eko-Köy’

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon metrekarenin üzerinde arazi ihale başvuruları 12 Mayıs 2017’de başlıyor. Projenin ihalesi ise 8 Haziran 2017’de gerçekleştirilecek. Emlak Konut’un sektöre öncülük eden vizyonu doğrultusunda geliştirilen, ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi doğal yaşam alanları sunuyor.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede 2 etap halinde ihaleye çıkılacak projenin ilk ihale ilanı 15 Mayıs’ta, ihalesi ise 12 Haziran’da yapılacak.

İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde 96 bin metrekare büyüklükteki arsa için Emlak Konut GYO 6 Haziran 2017’de ihaleye çıkıyor. Emlak Konut GYO’nun İstanbul’un gelişen bölgelerinden Tuzla-İçmeler’de 10 bin 998 metrekare alan üzerinde hayata geçirileceği proje de 17 Mayıs 2017 tarihinde ihale başvurularına başlanacak.