Ekonomi Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ilki, Almanya’nın Düsseldorf kentinde başladı. Pazar akşamına kadar sürecek fuarda, Türkiye’nin önde gelen 76 firmasının 100’den fazla projesi, Türk vatandaşları ve yabancılarla buluşuyor.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, Türk Hava Yolları resmi ulaşım sponsorluğunda hayata geçirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Almanya’nın Düsseldorf kentinde büyük bir ilgiyle kapılarını açtı. Başta yurt dışında yaşayan ve kendi ülkelerinde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Türk vatandaşları için büyük fırsatları bir araya getiren fuar, ilk gününde yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. Messe Düsseldorf’ta 4 bin 900 metrekare alanda 8-10 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek fuar, Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının 100’ün üzerindeki projesindeki her keseye göre uygun alım imkanları ile gurbetçileri bekliyor.

Tam destek verdi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, bakanlık olarak Evim Türkiye Fuarı’na destek verdiklerini dile getirdi. Varank, “Ülkemizin gayrimenkul sektöründen 76 markamız bugün projeleriyle burada. Bunlar arasında 8 firmamız; Emlak Konut’un çatısı altında tanıtımlarını gerçekleştirecek. Proje geliştirdiğimiz firmalarımızla beraber katıldığımız bu organizasyonda; birçok farklı şehirden farklı gelir gruplarına hitap eden 12 projemizin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bakanlığımıza bağlı TOKİ de; fuarda destekleyici katılımcı olarak yer alıyor” dedi. Evim Türkiye’nin Avrupa’da yaşayan vatandaşların gönül rahatlığıyla yatırımlarını gerçekleştirebilecekleri bir platform olduğunu ifade eden Varank, fuarın Türkiye’nin yatırım için güvenli ve değerli bir pazar oluşunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Varank, “Fuarda; Türkiye’den emlak alma sürecindeki prosedürler, kolaylıklar, kredi imkânları ve başta Emlak Konut olmak üzere diğer markaların projeleri anlatılıyor, sizlere tanıtılıyor. Almanya’da yaşayan kardeşlerimizin, gayrimenkul satışıyla ilgili sorularına cevap verilecek bir fuar. Ayrıca 3 günde 10 bin ziyaretçi bekleniyor. Umarım bu beklentinin çok daha üstüne çıkar” dedi.

Etkisi büyük

Türkiye’de yatırım yapma avantajlarının dünya kamuoyuna anlatılmasının Türkiye’nin menfaatine olduğuna vurgu yapan Varank, “Evim Türkiye fikrinin ortaya çıkmasından bu yana desteğimizi gösteriyoruz.Bu tanıtım da başta gayrimenkul sektörü olmak üzere tüm sektörlerimize olumlu bir şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

Ekonominin bel kemiği

Demirören Medya Grubu CEO’su ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Türkiye’nin hızla kalkındığını ve bu kalkınmanın bel kemiğinin inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de adeta bir kentleşme devrimi yaşandığına dikkat çeken Soysal, “15-20 yıl öncesine kadar sadece üç şehrin tekelinde olan nitelikli kentleşme kavramı artık tüm Türkiye’ye sirayet etmiş durumda. Bugün Trabzon’dan Balıkesir’e, Gaziantep’ten Kayseri’ye Türkiye’nin her köşesi gerek çağdaş kentleşme, gerekse yatırım değeri anlamında büyükşehirlerle yarışır hale geldi. Almanya’ya çalışmak üzere gelen vatandaşlarımızın topraklarından ayrılırken geride bıraktıkları şehirler ile bugünkü şehirler çok farklı” dedi.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

8 ülke hedefi var

Almanya’daki vatandaşlara seslenen Soysal, Türkiye’nin global gayrimenkul arenasında yatırım yapılabilir ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti. Soysal, “Elbette başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları ve inşaat sektörünün gayretleriyle uluslararası alanda yakaladığımız bu başarı kazanılmıştır. Bu başarıdan aldığımız cesaretle Demirören Medya olarak biz de kolları sıvadık” diye konuştu.

Evim Türkiye Fuarı’nın ülke sınırları dışında gerçekleştirilmiş en kapsamlı ve en yüksek katılımlı fuar olduğunu belirten Soysal, şöyle konuştu:

“Bu fuarın hepimiz için milli bir anlamı da var. Türkiye’yi, şehirlerimizi, yüzlerce projeyi sadece burada yaşayan vatandaşlarımıza tanıtmakla kalmadık, Türkiye’den emlak sahibi olmak isteyen yabancılarda da merak uyandırdık. Fuarın güzel anlaşmalara vesile olmasını dilerim. Ayrıca amacımızın, fuarı Avrupa’nın 8 kentinde daha vatandaşlarımız ile buluşturmak olduğunu ifade etmek isterim.”

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Demirören Medya, Evim Türkiye Fuarı’na; Milliyet, Hürriyet, Posta ve Hürriyet Daily News gazetelerinin üst düzey yöneticileriyle katıldı.

Fuarda sanatçı ve sporculara büyük ilgi var

Evim Türkiye Fuarı’na katılan ünlü isimlere, ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Fuara, Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Birol Güven, Zeyno Günenç, Volkan Severcan, Wilma Elles, Mr. Jade, Şoray Uzun ve Hamit Altıntop’un yanı sıra birçok ünlü isim katılıyor. Ziyaretçiler, ünlü isimler ile tanışma ve sohbet etme fırsatı da buluyor.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Bürokratik işlemler sadeleşti

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Türkiye ve Almanya arasında büyük bir iş ve gönül birliği olduğuna vurgu yaparken, bu fuarın ise yeni yatırımlar anlamında önemli bir köprü olacağını dile getirdi. Erdil, konut sektörünün global düzeyde yeni bir değişim yaşadığına dikkat çekerken, şunları söyledi:

“Konut sektöründe yeni düzenlemeler ile alım satımdaki bürokratik işlemlerin de sadeleştirilmesi sağlandı. Bu anlamda Türkiye’ye yatırım ve konut alımında uygulanan vatandaşlık sistemi de oldukça ilgi çekiyor.”

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlakta büyük fırsatlar var

Türkiye Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın büyük bir heyetle fuara katılmasının hükümetin, ekonomiye büyük katkı sunan inşaat sektörüne yaptığı desteği de gösterdiğini söyledi. Aydın, “Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının vatanları ile çok güçlü bağları var. Yaptıkları gayrimenkul yatırımları ile bu bağ daha da güçlenmektedir. Sağlam ve modern konut isteyenlere bu fırsatlardan yararlanmaları çağrısını tekrarlıyoruz, Türkiye’de gayrimenkul edinmek, geleceğe yönelik karlı bir yatırım olacaktır” dedi.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

‘En kârlı yatırımı baba ocağında yapacak’

Almanya’nın Düsseldorf kentinde dün başlayan ve 10 Şubat Pazar akşamına kadar açık olacak Evim Türkiye’ye İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde 18 firma katılarak, yeni projelerini Avrupa’daki Türklere tanıttı.

428 bin şirketin üye olduğu dünyanın ikinci büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) da Messe Düsseldorf Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Evim Türkiye’ye 400 metrekarelik özel tasarım standıyla katılıyor. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Avrupa’da yaşayan gurbetçi Türkler, en kârlı yatırımlarını bu yıl ana vatanlarında yapacak. Üç gün boyunca Düsseldorf’a gelen gurbetçi vatandaşlarımız, cazip gayrimenkul projelerini inceleyip ‘Evim Türkiye’de, en güzel yatırımım memleketimde’ diyecekler. Fuar Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımı yaparak, yatırımcı Türk vatandaşı olmak isteyenler için de önemli bir fırsat” dedi.

Avdagiç, Evim Türkiye Fuarı’nın yapıldığı Düsseldorf’un Almanya’nın Hollanda, Belçika ve Fransa sınırına yakın konumda bulunduğuna dikkati çekti. Avdagiç, “Sadece Almanya’daki Türkler değil, Avrupa’nın dört bir yanından gurbetçiler, İstanbul ve Türkiye’deki cazip projeleri görmek için buraya geliyor. Almanya’da yaşayan Türkler, ülkelerine her yıl 800 milyon euro’nun üzerinde para gönderiyor. Almanya’daki gurbetçiler nüfus olarak da ekonomik olarak da bir güç. Bu gücün kanıtlarından biri de Evim Türkiye Fuarı oldu” diye konuştu.

Görkemli açılış

Evim Türkiye Fuarı’nın açılışı dün Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Medya Grubu CEO’su ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın katılımıyla yapıldı. Heyet açılıştan sonra stantları gezdi.

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması

Emlak sektörünün Avrupa çıkarması