Ekonomi En çok hayranı Buffett topladı, finans dibe indi

En çok hayranı Buffett topladı, finans dibe indi

06.04.2010 - 00:05 | Son Güncellenme:

ABD’nin en beğenilen şirketleri araştırmasında Buffett’ın Berkshire şirketi birinci oldu. En az beğeni toplayan firmalar ise finans ağırlıklı

En çok hayranı Buffett topladı, finans dibe indi

Dünyanın en zengin 3. ismi olan ABD’li yatırımcı Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway firması ABD’nin en çok hayranlık duyulan şirketi seçildi. Araştırma şirketi Harris Interactive’in yaklaşık 30 bin kişi arasında düzenlediği anket, ABD’nin en bilinen 60 şirketi arasında ‘en çok hayranlık duyulan’ ve ‘en az beğeni toplayan’ firmaları belirledi.
Ankette 47 milyar dolarlık serveti bulunan 79 yaşındaki Buffett’ın birinci sırada yer almasında hem şirketlerini doğru yönetmesi, hem de harcamalarında hiçbir zaman aşırıya kaçmamasının etkili olduğu belirtildi. ABD’nin Nebraska eyaletinde kendi halinde bir hayat süren Buffett, ofisinde bilgisayar bile bulundurmuyor.

Muhtar Kent listede
Araştırmada Johnson’s bebe yağı ve Neutrogena gibi markaların sahibi Johnson & Johnson, internet arama motoru Google, Post-it ve Scotch-Brite gibi markaları üreten 3M ile Mr. Muscle ve Raid gibi markalarıyla tanınan SC Johnson & Son en iyi üne sahip firmalar olarak sıralandı. Muhtar Kent’in başkanı olduğu Coca - Cola da en beğeni toplayan firmalar listesinde sekizinci sırada yer aldı.
Harris’in araştırmasında ABD’de mortgage kredisi sağlayan hükümet kontrolündeki Freddie Mac ise en az beğeni toplayan şirket seçildi.
En az beğenilen diğer şirketler arasında finans ağırlıklı AIG, Fannie Mae, Citigroup, Goldman Sachs ve JP?Morgan firmaları da yer aldı.

EN BEĞENİLEN 10 ŞİRKET

Haberin Devamı

1 Berkshire Hathaway
2 Johnson&Johnson
3 Google
4 3M
5 SC Johnson&Son
6 Intel
7 Microsoft
8 Coca-Cola
9 Amazon.com
10 General Mills

EN AZ BEĞENİ TOPLAYANLAR

1 Freddie Mac
2 AIG
3 Fannie Mae
4 Citigroup
5 Goldman Sachs
6 Chrysler
7 General Motors
8 JP Morgan
9 Bank of America
10 Delta Airlines