Ekonomi En düşük teklifi Turkcell verdi

En düşük teklifi Turkcell verdi

17.01.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

GSM'de kapsama alanı dışında kalan yerlerin altyapı ihalesinde en düşük teklifi Turkcell verdi.

En düşük teklifi Turkcell verdi

GSM operatörlerinin kapsama alanı dışında kalan ve nüfusu 500'ünaltındaki yerlerin kapsama alınmasına ilişkin altyapı ihalesinde en düşük teklifi 312.77 milyon lira ile Turkcell verdi.

Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İlhami Türkay, ihaleye Turkcell ve Avea'nın katıldığını ve Turkcell'in teklifinin daha düşük olduğunu söyledi.

Tekliflere KDV'nin de ekleneceğini kaydeden Türkay, Avea'nın teklifinin 516.07 milyon lira olduğunu bildirdi.

Türkay ihalenin başında yaptığı açıklamada, yaklaşık 300,000 kişiyi kapsayacak ve 1,799 yerleşim yerini içeren ihalede işin maliyetinin 473.28 milyon lira olduğunu bildirmişti.

Kapsama alanı dışındaki yerler çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunuyor.

Türkay, "Yaz sezonuyla birlikte yüklenicinin işe başlayabilmesini teminen komisyonun bir an önce kararını vermesi lazım. Komisyon kararını gelecek hafta içinde açıklarız" dedi.

İhale bedeli Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanacak ve kurulacak altyapının diğer GSM operatörleri ve aboneleri tarafından kullanılmasına izin verilecek.

Üç yıl içinde altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra işletme süresi için de ayrı bir ihale gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

'PROJENİNPARÇASI OLMAKTAN GURURLUYUZ'

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, mobil kapsama alanında olmayan yerleşim yerlerine mobil iletişim altyapısının kurulmasına ilişkin projenin bir parçası olmaktan dolayı gururlu olduklarını bildirdi.

Turkcell’den yapılan açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın önderliğinde ve Evrensel Hizmet kapsamında 500 nüfusun altında mobil altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerine evrensel hizmet yükümlüsü olarak hizmet verecek olan işletmecinin belirlenmesi için ihale düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Yapılan ihaleye teklif sunarak, bu projenin bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz. İhale komisyonu değerlendirmesini tamamlandıktan sonra Bakanlık tarafından evrensel hizmet yükümlüsü olarak görevlendirilmemiz durumunda; mobil iletişim altyapısını kurarak en iyi hizmeti sunmak ve burada yaşayanlar için uzakları yakın hale getirmek amacıyla bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Nüfusa göre yüzde 99,17 oranındaki kapsamamız ve her geçen gün artan yaklaşık 32 bin 500 iletişim ünitesi sayımızla, kapsamadaki gücümüzü arttırarak devam ettireceğiz.”