Ekonomi En önemli küresel sorun iklim değişikliği

En önemli küresel sorun iklim değişikliği

21.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sompo Japan Sigorta, dünyanın farklı bölgelerinde, farklı şekillerde kendini gösteren ve tüm canlılar için tehdit unsuru oluşturan iklim değişikliği konusunda toplumsal sorumluluk üstlenerek Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu ve TEMA Vakfı işbirliği ile ’Yerküreye Saygı’ projesine imza atıyor.

En önemli küresel sorun iklim değişikliği

İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile hayata geçirilen ‘Yerküreye Saygı İklim Değişikliği Araştırması’ ile projeyi başlatan Sompo Japan Sigorta, araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırma İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk Zülfikâr’ın liderliğinde, Türkiye’yi temsil eden 18-54 yaş aralığında toplam 1261 kişi üzerinde ve 6 odak grup çalışması ile gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarına göre en önemli küresel sorunların başında ‘küresel iklim değişikliği’ geliyor.

Haberin Devamı

Sompo International Perakende Platformu ve Sompo Japan Sigorta CEO’su Recai Dalaş, “İklim değişikliği yaşanan doğal afetler dolayısıyla artık sürekli gündemimizde önemli bir yer tutuyor. Global bir sigorta grubu olarak, bu konuya dikkat çekmek adına ortaya koyduğumuz projede toplumdan aldığını yine topluma vermek amacı kadar, yerküreye olan saygımızı da göstermeyi amaçlıyoruz” dedi.