Ekonomi EN RENKLİ OFİS PROJESİNİ KARTAL’DA İNŞA EDİYOR

EN RENKLİ OFİS PROJESİNİ KARTAL’DA İNŞA EDİYOR

12.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gürallar’ın ilk ofis projesi olan Kartal’daki Lapis Han, bordo rengiyle dikkat çekiyor. Renk danışmanlarıyla çalışılan proje birçok özelliğiyle klasik ofis projelerinden farklılaşıyor

EN RENKLİ OFİS PROJESİNİ KARTAL’DA İNŞA EDİYOR

Çatı kaplama sistemleri, makine imalatının yanı sıra cam ve turizm alanında faaliyet gösteren ve sofra camı alanında dünyanın 6.ncı büyük kapasitesine sahip Gürallar Grubu, gayrimenkuldeki ilk ofis projesini hayata geçiriyor. Alışılmışın dışında tasarımıyla dikkat çeken Kartal’daki Lapis Han’ın geleneksel han mimarisinden esinlenerek yapıldığını söyleyen Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, projeyi 4. nesil han olarak hayata geçirdiklerini söyledi.
Karayel, şimdiye kadar tarihte 3 grup han olduğunu vurgulayarak, “İlki Selçuklu hanlarıydı, daha sonra ise Osmanlı hanları yapıldı. Üçüncü aşamada ise Cumhuriyet döneminde hanlar inşa edildi. Biz ise eski hanlardan esinlenerek günümüzün 4. nesil hanını inşa ediyoruz” dedi.

Renk danışmanıyla çalıştı
Karayel, Lapis Han’ın ilk projeleri olması nedeniyle çok titiz bir çalışma gösterdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Projenin yapıldığı 6.857 metrekarelik araziyi satın almadık ve kat karşılığı olarak değerlendirdik. Kartal’da çok konut projesi vardı ve doğru konsepti bulmaya çalıştık. Biz de ofis yapmaya karar verdik. Zaten yaptığımız araştırmalar da bölgedeki ofis ihtiyacını ortaya koydu. Sonra iyi bir proje yapalım dedik ve mimar Nevzat Sayın ile anlaştık.”
Projeyi tasarlarken insan endeksli olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Karayel, “Mesela camları açılabilir yaptık. Kat bahçeleri tasarladık ve spor alanları yarattık ve sosyal tesis inşa ediyoruz. Kapalı yüzme havuzu bile Lapis Han’ın içinde olacak” diye konuştu. Karayel, bu nedenle binanın maliyetinin benzerlerinden çok daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Çok katlı bina yapmadık. Ayrıca birçok alanda danışmanlık aldık. Renk danışmanıyla bile çalıştık ve binanın rengini bordo olarak belirledik. Bina metro istasyonunun olduğu yerde ve E-5 kenarında olduğu için görüntüsü önemliydi. Biz de farklı bir renk kulandık” dedi.

Lego gibi ofisler
Kartal’da E-5 aksı üstünde, tam Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan Lapis Han, 32 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Lapis Han’da 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir farklı büyüklüklerde 160 ticari lego ofis alanı bulunuyor. Lapis Han’da ofislerde çok sık kullanılmayan toplantı ve video konferans odaları, ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Haberin Devamı

Tatil köyü gibi işletecek
Evrim Karayel, proje tamamlandıktan sonra işletmeyi de kendilerinin yapacağını kaydederek, ”Bunun için Gürallar Asist şirketini kurduk. Zaten elimizdeki turizm tesislerinin işletmesinden gelen bir deneyimimiz var. Bu ofisleri tatil köyü gibi işleteceğiz” dedi.

Tastamam teslim edecek
Vedat Arslan’ın genel müdürlüğünü yaptığı Aremas Gayrimenkul tarafından satış ve pazarlaması yapılan Lapis Han, 2014 Mart ayında teslim edilecek. Tüm ofisleri yer döşemeleri, boyası ve mutfak dolapları tamamlanmış bir şekilde teslim edilecek olan projenin yüzde 35’i satılmış durumda.

Milyonluk dairelerin yüzde 60’ı satıldı
Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği KoruFlorya’da 1 milyon 100 bin liradan başlayan dairelerin yüzde 60’ının satışı tamamlandı. Kaba inşaatın bittiği projede daireler, aralık ayında teslim edilecek.
3+1’den 7+2’ye kadar değişen dairelerin bulunduğu projenin kaba inşaatı tamamlandı.
KoruFlorya’nın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt, projenin İstanbul’un en nezih semtlerinden Florya’da yükseldiğini vurguladı. Özyurt, “E-5, TEM ve sahil yolu alternatiflerimizle ulaşım kolaylığı sağlıyoruz. Ayrıca, göl, orman ve deniz manzarasıyla da ev sahiplerine şehrin merkezinde ve doğayla iç içe bir yaşam avantajı sağlıyoruz. Bu da KoruFlorya’ya olan talebin nedenini açıkça ortaya koyuyor” dedi.
Atatürk Ormanı’na komşu olarak yükselen KoruFlorya, Atatürk Havalimanı, Bakırköy Deniz Otobüsü, Metrobüs ve 2013’ün sonunda hizmete girecek olan Marmaray’a olan yakınlığıyla ulaşım kolaylığı sunuyor.
Aralık ayında teslim edilmesi planlanan projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla vade farksız 48 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Yüzde 1 KDV avantajlı dairelerin de yer aldığı KoruFlorya’da anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar uygun oranlarda vade de uygulanabiliyor.

Haberin Devamı

Bio İstanbul’da ön satış dönemi başladı
İstanbul’ da akıllı ve ekolojik yaşam için planlanmış ilk gayrimenkul projesi Bio Istanbul, sonbaharda yapılacak konut lansmanı öncesi yoğun ilgi ve talep üzerine bekleme listesindeki misafirlerinin taleplerine ön satış dönemiyle cevap veriyor.
Proje, Bio City Development Company (BCDco) şirketinin vizyonu, TOKİ iştiraki olan Emlak Planlama Proje Yönetimi EPP ortaklığı ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ desteği ile gerçekleştiriliyor.
IBRC fonunun projeye katılımı, GE General Electric:NYSE ve benzeri firmaların işbirliği ile güçlenen, teknolojik altyapı çözümleri, enerji üretim ve su arıtma sistemleri, enerji dağılımı ve akıllı şebeke çözümleri, ev otomasyonu, enerji verimliliğini gözeten aydınlatma sistemleri ile Bio Istanbul, Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden biri haline geliyor.
İçerisinde dünya standartlarında bir çocuk araştırma hastanesi, yüksek kaliteli iş gücü yaratacak biyomedikal Ar-Ge merkezi, üniversite, okullar, performans sanatları merkezi, mahalle meydanları, sanat merkezleri, doğal peyzajlı parklar, alışveriş caddeleri, ofisler ve yaşam alanlarını barındıran bu eko-şehir, bölgenin yeni şehir merkezi olarak planlanıyor.
İlk faz için satışta olan 1+1’den 4+1’e kadar, farklı metrekare ve konumlarda, Tabanlıoğlu Mimarlık ve Norveç asıllı Saunders Architecture tarafından tasarlanmış 150 adet daire ve sıra ev alternatifleriyle Bio Istanbul’da lansman öncesi metrekare fiyatları 4 bin ila 4 bin 500 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Bakanlık inşaatlara sıkı denetim getiriyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Yapı Denetim Kanun Taslağı, inşaat denetimlerine yeni tedbirler getiriyor. Taslağa göre, inşaat, denetim ve test laboratuvarı işini aynı kişi yapamayacak. Yapı denetçileri, çimento gibi yapı ürünlerini test eden laboratuvara ortak olamayacak.
Laboratuvarı olan bir inşaat şirketi ise testlerini başka bir yerde yaptıracak. Taslak, yapı denetçilerinin, inşaat yapım işine yönelik şirket sahibi olmalarının da önüne geçiyor.

Standartlara uygun
Bakanlar Kurulu’na sunulmayı bekleyen Yapı Denetim Kanun Taslağı, standartlara uygun, güvenli yapılar inşa edilmesi için gerekli olan denetim mekanizmasını düzenleyecek. Nüfusu 10 binden fazla olan yerlerde, bin metrekarenin üzerindeki inşaatlarda yapılacak yapı denetim, 2 katın üzerindeki yapılarda bir mühendisin şantiye şefi olarak görevlendirilmesini zorunlu kılacak. Daha küçük yapılarda ise inşaat teknikerleri ve teknik öğretmenler şantiye şefi olarak görev yapabilecek.

Komisyon kurulacak
Yapı denetimde, görev alan teknik müşavirlik ve laboratuvar kuruluşları ile bunların denetçileri, şantiye şefleri, ustalar ve taşeronlar, yapıdaki kusurlardan 15 yıl sorumlu olacak. Ancak bu kişiler, parsel dışında meydana gelen yer kayması, çığ düşmesi, kaya düşmesi ve su baskınından doğan hasarlardan sorumlu tutulamayacak.
Her ilde bir yapı denetim komisyonu kurulacak. Ayrıca, merkezi bir yapı denetim komisyonu da koordinasyonu sağlayacak. Bu komisyonlar, yapı denetim kurumlarının izin, denetim, yapı malzemelerinin piyasaya arzının yasaklanması, toplatılması gibi görevleri yürütecek.

Haberin Devamı

Büyükçekmece’de yapacağı 2. proje için kolları sıvadı
Büyükçekmece Gölü kıyısında yaklaşık 40 milyon dolar yatırım tutarı ile hayat geçirdiği ilk markalı konut projesi olan GölMahal Villaları’nda sona yaklaşan Yalçınlar Group, bölgede yatırıma devam kararı aldı. Grup, bölgede 2. projesini hayat geçirmek için çalışmalarına başladı.
Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, “Biz en başından beri bu bölgeye çok inanıyorduk. Bölgenin her geçen gün değer kazanacağını biliyorduk” dedi.
Yalçın, “Bölgede konumlandıracağımız yeni projemiz ise 150 villadan oluşacak. Bu projemizin çizimlerine başlandı. En kısa sürede projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bölgede bunun dışında başka yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Dumankaya Flex’te teslime üç ay kaldı
Dumankaya İnşaat’ın, İstanbul’un yatırım değeri en yüksek semtlerinden Kurtköy’de yer alan Dumankaya Flex projesinde daire teslimlerine 3 ay kaldı. Leed sertifikasına aday olan projede, 376 home office bulunuyor. Projede ısı ve ses yalıtımıyla daha az maliyet, daha az karbon salınımı, yeşil çatı uygulamasıyla yağmur suyundan yararlanma, atık sisteminin yükünü hafifletme gibi birçok konuda çevreye daha duyarlı bir yaşam alanı hedefleniyor.
Projenin sosyal donatıları arasında toplantı salonları, lobi hizmetleri, fitness salonu, çocuk oyun alanı, alışveriş birimleri, teras bahçeleri, kademeli yansıma havuzları yer alıyor.

Çukurova Tower’da kaba inşaatı bitirdi
Çukurova Gayrimenkul, Kartal’daki Çukurova Tower projesinin kaba inşaatını tamamladı. Her hafta bir kat yükselerek söz verilen tarihte bitirilen kaba inşattan sonra sıra dış cepheye geldi. Adalar ve deniz manzarasına açılanprojenin yüzde 90’ı yeşil alana ayrıldı.
Ekim 2014’te teslim edilecek Çukurova Tower’ın dış cephe danışmanlığı, 12 yıldır giydirme cephe, cephe kaplama ve doğramaların projelendirilmesi konusunda faaliyet gösteren sektörün öncü firmalarından CWG Danışmanlık tarafından yapılıyor. Çukurova Tower, ısı, su, ses yalıtımı sağlayan dış cephesi ve özel kaplaması ile artırıp ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürüyor.

Konutlar oturuma hazır olarak satışta
Prestige Group tarafından Üsküdar’da inşa edilen Prestige Konakları’nda daireler oturulmaya hazır olarak satışa sunuluyor. Buna göre projedeki daireler iskânlar alınmış, kat mülkiyet tapuları çıkarılmış, tüm daireler dekore edilmiş, ipek perdeleri takılmış, mobilyaları döşenmiş ve ipek halıları serilmiş halde satışa çıktı.
Toplam 2 bin 200 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen projede her biri Boğaz’a nazır, yan yana dizilmiş, akıllı bina sistemine sahip 4 blok yer alıyor. 8 çatı dubleks, 8 bahçe dubleks ve 4 normal katın yer aldığı projede, birbirinden farklı dekore edilen toplam 20 daire mevcut.

Fe Metal’den İzmir’e Anatolia Park projesi
İzmir firması Fe Metal İnşaat, Çiğli’deki Anatolia Park Evleri projesinde hızla sona yaklaşıyor. Daireleri taahhüt ettiği süreden önce, Ekim 2013’te teslim etmeyi planlayan firma, projenin balkonlarında katlanır cam tercih etti.
Anatolia Park Evleri Residence, metro istasyonunu karşısında konumlanıyor. Her eve 2 araçlık otopark imkânı sunarak, park sorununun da önüne geçiyor. İnşası halen devam eden 400 yataklı Çiğli Devlet Hastanesi’nin tam karşısında yükselen projenin Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, İzmir’in üçüncü büyük üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesine ve alışveriş noktalarına olan yakınlığı dikkat çekiyor.