Ekonomi Enerjide maliyet düşüşü faturaya yansır

Enerjide maliyet düşüşü faturaya yansır

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılbaşı itibarıyla elektrik ve doğal gaz fiyatında yüzde 10’luk indirimin başlamış olacağını belirterek, “Yıl içerisinde bakacağız. Maliyetleri biz gün gün takip ediyoruz. Maliyetler düşünce tabii ki bunların faturalara yansımasından daha doğal bir şey olmaz” dedi.

Enerjide maliyet düşüşü faturaya yansır

Bolu’nun Göynük ilçesindeki temaslarının ardından il merkezine gelen Dönmez, Kalıcı Konutlar mevkisinde bulunan Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) merkez binasını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Berk köyünde bulunan Doğalgaz Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu’nu ziyaret eden Dönmez, yeni yıla bu istasyonda girdi.

Yüzde 10 indirim

Fatih sondaj gemisinin çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Dönmez, “Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde netice alacağız inşallah. Müjdeli bir haber alırsak zaten kimseden saklamayız, duyururuz. Bugün için bir şey söylemek erken” değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elektrik ve doğal gazla ilgili indirim müjdesine de değinerek, “İnşallah yılbaşı itibarıyla elektrik ve doğal gazda yüzde 10’luk indirim başlamış olacak. Yıl içerisinde bakacağız.
Maliyetleri biz gün gün takip ediyoruz. Maliyetler düşünce tabii ki bunların faturalara yansımasından daha doğal bir şey olmaz” diye konuştu.