Ekonomi Enerjiye 18 milyar TL yatırım yapılacak

Enerjiye 18 milyar TL yatırım yapılacak

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Önümüzdeki 5 yıllık planda enerjide ne kadar eksik varsa birçoğunu çözmüş olacağız. 2016-2020 arası dönemde yatırımlarımızı 18 milyar liraya çıkardık” dedi.

Enerjiye 18 milyar TL  yatırım yapılacak

Albayrak, Cengiz Holding ve Alarko ortaklığındaki Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (MEDAŞ) elektrik dağıtım faaliyeti gösterdiği altı ilde 1.8 milyonu aşan müşterisine hizmet edecek yeni çağrı merkezini Konya’da açtı. Açılışı, Bakan Albayrak ile birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Başkanı Mustafa Yılmaz, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş yaptı.
Kasımda tamamlanacak
Bakan Albayrak, dağıtım şirketlerinin açacağı dokuz çağrı merkezinin dördünün açıldığını, kasım ayında açılışların tamamlanacağını söyledi. Türkiye’nin, enerjiye yatırım yapmak, arz güvenliğini sağlamak, çeşitlendirmek, ucuzlatmak, erişilebilir kılmak ve müşteri memnuniyetinde çıtayı hep yukarı taşımak zorunda olduğunu söyleyen Albayrak, şunları kaydetti:
“Hükümet planlarımızda enerji hep çok büyük yer aldı. Vatandaş odaklı hizmete devam edeceğiz. Bugün Konya için güzel bir gün. Konya Karapınar için önemli bir açıklamayı Karapınar’da yaparak Türkiye’nin enerji stratejisinde çok kritik bir adımı attık. Enerjide her alanda çok önemli adımlar atıyoruz. Özellikle doğalgaz yatırımlarının hayata geçmesiyle Türkiye’nin çok daha büyük projeleri hayata geçireceği bir döneme şahitlik edeceğiz.”
Yatırımlar sürecek
Elektrik dağıtımı alanında da Türkiye’nin eksiklerinin ne olduğunun farkında olduklarını ifade eden Albayrak, 21 dağıtım bölgesinde 4 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesiyle teknik destek kabiliyetini artıracaklarını kaydetti. Albayrak, “Önümüzdeki 5 yıllık planda ne kadar eksik varsa birçoğunu çözmüş olacağız. Bundan önce 8.8 milyar liralık yatırım yapıldı, 2016-2020 arası 5 yıllık dönemde yatırımlarımızı 18 milyara çıkardık. Enerjide altyapı ve kapasite artışını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Ayda 500 bin çağrı
Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’e, 3 bin çalışanı ile hizmet veren MEDAŞ, çağrı merkezinde 150 kişi istihdam edecek. Yeni çağrı merkezi aylık 500 bin çağrıyı karşılayacak.
703 milyon TL yatırım yaptık
Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, “Biz Türkiye’ye hep inandık ve inanmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. MEDAŞ’a 6 yılda 703 milyon lira yatırım yaptıklarını söyleyen Yavrucu, önümüzdeki 5 yılda 1.3 milyar liralık daha yatırım yapacaklarını açıkladı.
Yavrucu, “Bu yıl MEDAŞ yaklaşık 1.5 milyar lira tutarında elektrik satın almış olacak. Tüm ödemeler aksatılmadan zamanında yapılıyor, borcumuz bulunmuyor” diye konuştu.