Ekonomi Engelli bireyler eğitimle istihdama katılacak

Engelli bireyler eğitimle istihdama katılacak

17.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Koç Topluluğu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle, engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata katılımına ivme kazandıracak “Engellerin Ötesinde Bir Hayat İçin Geleceğe Hazırlıyoruz” projesi başlatıldı.

Engelli bireyler eğitimle istihdama katılacak

10 bin kişiye eğitim

Haberin Devamı

Projenin imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ile engelli istihdamının artırılması, toplumdaki engelli bireylere mesleki eğitim verilerek istihdam edilebilirliklerinin ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması hedefleniyor.

Ömer Koç, yaptığı konuşmada, “Koç Topluluğu olarak etki alanımız çok büyük. Bu durum bizlere sorumluluk yüklüyor. Çeşitliliğin gücüne inanan ve herkesin işe katkısını önemseyen bir Topluluk olarak engelli bireylerin istihdamını çok kıymetli buluyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile başlatacağımız proje kapsamında İŞKUR ile 5 yılda 10 bin engelli vatandaşımıza; programlama, imalat, hizmet sektörü, çağrı merkezi ve benzeri ihtiyaç alanlarında mesleki eğitim vereceğiz. Eğitim alanlar arasından 5 yılda bin engelli bireye de istihdam fırsatı yaratmayı hedefliyoruz” dedi.