Ekonomi EPDK Başkanı’na uluslararası görev

EPDK Başkanı’na uluslararası görev

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa  Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği (ERRA) yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

EPDK Başkanı’na uluslararası görev

AA’nın muhabirinin EPDK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ERRA genel kurulu toplantısı, Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirildi. 37 ülkeden enerji düzenleme otoritelerinin bir araya geldiği toplantıda, Yılmaz, oy birliğiyle yeniden yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Yılmaz, bu görevi 2 yıllığına yürütecek.

Haberin Devamı

Ülkeler arasında enerji diplomasisinin gelişimine de katkıda bulunan ERRA’nın Soçi’deki toplantısında ayrıca, Filistin’in uluslararası arenada tanınması ve enerji alanında iş birliği ve diyalog kanallarını artırabilmesi için de önemli bir gelişme yaşandı. EPDK’nin tam desteğini alan Filistin Elektrik Düzenleme Konseyi’nin ERRA’ya yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi.

Öte yandan birlik tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı, 9-10 Ekim’de Antalya’da EPDK ev sahipliğinde yapılacak.