Ekonomi Erdoğan’ın ziyareti öncesi Çin vurgusu

Erdoğan’ın ziyareti öncesi Çin vurgusu

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Türkiye ve Çin arasındaki iş birliğinin daha üst seviyeye ulaşması, ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin ivme kazanması amacıyla “Çin’i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak” başlığı altında bir konferansa imza attı.

Erdoğan’ın ziyareti  öncesi Çin vurgusu

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, Öğretim Üyesi Dr. Altay Atlı, EGİAD Üyesi Alptekin Aydın, Mazars Denge Koordinatörü Halil İbrahim Topal’ın konuk konuşmacı olduğu toplantıda, Çin’in kısa ve uzun vadedeki ekonomi politikaları ve Türk şirketlerin bu politikalardan nasıl faydalanabileceği masaya yatırıldı.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, İpek Yolu’nun iki önemli ülkesi Çin ve Türkiye’nin birlikte hareket ederek daha büyük bir global pazar fırsatı yakalayabileceklerini belirtti.

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, “Hükümetimizin geçen yıl açıkladığı Bir Kuşak Bir Yol projesi, hem Çin ekonomisini canlandıracak hem de küresel piyasaları birbirine yaklaştıracak uzun vadeli oldukça önemli bir girişim. Mayısta Çin’de, “Bir Kuşak Bir Yol Zirvesi” düzenleyerek bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacağız. Bir diğer işbirliği göstergemiz de İzmir’e konsolosluğumuzun açılmış olmasıdır” dedi.