Ekonomi Erdoğan: Petroldeki düşüş sürerse gaz fiyatını indiririz

Erdoğan: Petroldeki düşüş sürerse gaz fiyatını indiririz

18.01.2009 - 00:34 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarındaki düşme sürecinin devam etmesi halinde doğal gaz fiyatlarında indirim yapacaklarını söyledi

Erdoğan: Petroldeki düşüş sürerse gaz fiyatını indiririz

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) yurt genelinde tamamladığı 20 baraj ve enerji tesisi ile İzmir’de toplam 136 milyon TL’ye mal olan 675 tesisin açılışı dolayısıyla Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda tören düzenlendi.
Spor Salonu’na, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ile giren Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Göreve geldiğimizde petrolün varili 26.6 dolardı, 150 dolara kadar çıktı. Şu anda fiyatlar düşmüş vaziyette. Bu sürecin devam etmesi halinde, arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Doğalgaz fiyatlarında da o zaman indirimi zaten yaparız. Biz halkımızın cebindeki parada gözü olmayan bir iktidarız."

4.3 milyar TL
Dün açılan tesislerle ilgili bilgi de veren Erdoğan, 20 tesisin toplam 4.3 milyar TL'ye malolduğunu, çoğuna 1994-1995’te başlandığını, az bir kısmının kendi dönemlerinde başlayan projeler olduğunu anlattı. Dün hizmete giren tesisler şöyle:
İzmir Manisa Gördes Barajı, Çorum Obruk Barajı ve HES, Muş Alpaslan 1 Barajı ve HES, Antalya Dim Barajı ve HES, Bursa Çınarcık Barajı, Ordu Topçam Barajı ve HES, Gümüşhane Torul Barajı ve HES, Ağrı Yazıcı Barajı, Kars Bayburt Barajı, Çorum Hatap Barajı, Çanakkale Taşoluk Barajı İkmali, Sinop Dodurga Barajı, Hatay Hassa Demrek Barajı, Van Karasu Sulaması, Çanakkale Biga Ovası Sulaması, Mardin Kızıltepe İçme Suyu Tesisleri, Bingöl 2. Merhale Projesi Gayt Sağ Sahil Üst Kotları Sulaması, Afyonkarahisar İçme Suyu İsale Hattı, Afyonkarahisar İçme Suyu Arıtma Tesisi.