Ekonomi Erken rezervasyon için aman geç kalma

Erken rezervasyon için aman geç kalma

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

2019’un iyi bir yıl olacağını belirten Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Erken rezervasyon için geç kalmayın, Nisan ayından sonra fiyatlar yükselişe geçebilir” dedi

Erken rezervasyon için aman geç kalma

Yabancı turistin 2019 yılı için Türkiye’ye olan yoğun ilgisi nedeniyle yerli turist açısından erken rezervasyon büyük önem taşıyor. Turizmciler, yerli turistin uygun fiyatlara tatil yapabilmesi için erken rezervasyonun önemine dikkat çekiyor. Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2019’un turizm açısından iyi bir yıl olacağını söylerken yerli turiste ‘erken rezervasyon için geç kalmayın’ çağrısında bulundu. Jolly’nin yeni yıl değerlendirmesi amacıyla EMITT 2019 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mete Vardar, erken rezervasyonun önemine vurgu yaparken, tüm zorluklarına rağmen 2019 yılının turizm için iyi bir yıl olacağını söyledi. Yıl için yüksek hedefler belirlediklerini paylaşan Vardar, 2019’da erken rezervasyonun kritik önemde olduğunu, iç pazar fiyatlarında döviz kaynaklı artışlar yaşandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yüzde 27 artış

2017 ve 2018’den sonra 2019 yılının, beklentilerin çok daha yüksek bir yıl olacağına değinen Mete Vardar, erken rezervasyonun başladığı 2.5 aylık süreçte yüzde 27 oranında ciro artışı sağladıklarını söyledi. Erken rezervasyon fiyatları yüksek bulan tatilcilerin fiyatların düşmesini beklediğini belirten Vardar, “Erken rezervasyon kültürünün ve tüketici davranışının Türkiye’de oluşması için bugüne kadar çok ciddi emek sarf ettik ve yine bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Fiyatların Nisan ayından sonra yükselişe geçebileceğine yüzde 15 ila yüzde 20’lik bir artış yaşanabileceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Talep artışına bağlı olarak belirli maliyet artışlarının da yaşandığı ve döviz kurunun dalgalı seyriyle iç pazar fiyatlarında artışlar yaşandığını vurgulayan Vardar, “Bu da fiyatların ortalama yüzde 50 arttığı bir dönemde daha ucuz ürünlerin tercih edildiği, misafir davranışında ekonomik tesislere yönelik bir talep demektir. Bununla birlikte gözlemlediğimiz bir diğer misafir davranışı ise, geceleme sayısındaki düşüş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Erken rezervasyon için aman geç kalma

‘Kültür turları’ yükselişe geçti

Bunun yanı sıra ulaşılabilir kültür turlarına olan ilginin önemli oranda arttığına vurgu yapan Vardar şöyle konuştu:

“Kültür turları hedefimizin üzerinde büyüdü. Araç sayılarımız misafir sayılarımız artmaya devam ediyor. Karadeniz’i Gap’a, Ege’yi Karadeniz’e götürüyoruz. Bir yandan mevcut programlarını genişletiyor bir yandan da yeni destinasyonlara operasyon yapmaya başlıyoruz. İç pazarın öneminin farkındayız. Ayrıca bu kategoride bir de iyi haberimiz var. Hep söylediğimiz gibi Kültür Turları işimizi biz bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Şubat ayı içinde ise bu alanda yepyeni ve çok özel bir projenin lansmanını yapacağız.”

2019 hedefleri

Mete Vardar, 2019 yılı beklentilerini şöyle açıkladı: “Olumlu işlerin konuşulduğu bir yıl olacak. Türkiye, turizm açısından, eşsiz coğrafi güzellikleriyle, barındırdığı kültürel zenginliklerle dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri. Hedefler yüksek ancak Türkiye’nin turizm potansiyeline, sürdürülebilir hedeflerle ve kaliteli uygulamalar ile bunlara ulaşılabileceğine yürekten inanıyorum.”