Ekonomi EURO’NUN 4 ATLISI ORTA YOLU ARADI

EURO’NUN 4 ATLISI ORTA YOLU ARADI

23.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomik krizle mücadelede yeni önlemlerin devreye sokulması açısından kritik öneme sahip olan 28-29 Haziran’daki Avrupa Birliği Zirvesi öncesinde Euro Bölgesi’ndeki trafik yoğunlaştı.

EURO’NUN 4 ATLISI  ORTA YOLU ARADI

Önceki gün ekonomi ve maliye bakanlarının Lüksemburg’da durum değerlendirmesi yaptığı toplantının ardından dün de “Euro Bölgesi’nin dört atlısı” bir araya geldi. İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştirilen toplantıya Almanya, Fransa ve İspanya liderleri de katıldı.

Haberin Devamı


Toplantının ana amacı Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve İtalya Başbakanı Mario Monti’nin krizle mücadele perspektiflerinin birbirine yaklaştırılmasıydı. Roma’ya tepeden bakan Villa Madama’da yapılan görüşme sonrasında verilen mesajlar liderler arasındaki görüş ayrılıklarının sürdüğünü ortaya koysa da ortak yaklaşımların yeşermeye başladığını da gösterdi.


Euro’ya güven artmalı...
Toplantının Brüksel’de yapılacak zirvede istenen hedefe ulaşma açısından yararlı olduğunu ve dört ülkenin ekonomik entegrasyon konusunda bir yol haritası üzerinde uzlaştığını söyleyen Hollande, “AB Konseyi, Avrupa ve euro’ya yönelik güveni artırmalı” dedi. Her geçen gün üzerindeki baskı artan Merkel de büyüme konusunda 120-130 milyar euro düzeyinde bir kaynağın mobilize edilmesi konusunda anlaştıklarını belirterek, “Yüzde 1’lik büyüme hedefi önemli bir sinyal” diye konuştu. Monti ise üzerinde anlaşılan ilk hedefin büyümeyi başlatma, yatırımı artırma ve istihdam yaratma olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

15 bankaya moody’s tırpanı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, dünya genelinde 15 banka ile finans kuruluşunun kredi notunu düşürdü. Moody’s’in kredi notlarını düşürdüğü kuruluşlar arasında İngiltere’den Royal Bank of Scotland, Barclays, Lloyds ve HSBC bankaları, ABD’den Bank of America, Citigroup, Golman Sachs ve JP Morgan, ayrıca Credit Suisse, UBS, BNP Paribas, Credit Agricola, Societe Generale, Deutsche Bank of Canada ile Morgan Stanley var.