Ekonomi Evcil hayvanlara ‘her şey dahil’ otel

Evcil hayvanlara ‘her şey dahil’ otel

23.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Evcil hayvan sahipliğinin artması, bu durumun doğurduğu yeni ihtiyaçlarla yeni sektörlerin kapısını açıyor. Bunlardan biri de evcil hayvan otelleri...

Evcil hayvanlara ‘her şey dahil’ otel

Gerek evcil hayvanla seyahatin zor olması, gerekse de pek çok turizm tesisinin evcil hayvan kabul etmemesi, evcil hayvan sahiplerini, tatile ya da iş gezisine çıkarken evcil hayvanlarını bırakacak bir yer bulmaya yöneltiyor. Evcil hayvan otelleri bu aşamada devreye girerken günlük fiyatlar 60 lira ile 100 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Kamera ile takip

Kedi ve köpeklerin ayrı ayrı kaldığı odalarda duruma göre aynı cinsler beraber kalabiliyorken, tehlike teşkil eden hiçbir tür yan yana gelmiyor ve gözetimsiz bırakılmıyor. Patiköy’ün işletmecisi Seda Çınar, güvenlik önlemleriyle ilgili şu bilgileri veriyor:

“Odalarda yedi gün, 24 saat esasına dayalı kamera sistemi bulunuyor. Hayvan sahipleri hayvanlarının videolarını veya fotoğraflarını istedikleri zaman görebiliyor. Hayvanlar, otelde veteriner hekimlerin gözetimi altında kalıyor. Aşısı tam olmayanların aşıları tamamlanabiliyor.”

Dostum Pet Otel’in eğitmeni Serdar Yalınkaya da, “Kurumun sağlık koşullarına uygunluğu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetleniyor” diyor. 

Bakım da yapılıyor

Haberin Devamı

Evcil hayvan otellerinde konaklamanın yanı sıra pek çok başka hizmet de sunuluyor. Bu özelliği ile “her şey dahil turizm tesislerini” andıran bu otellerle ilgili bilgi veren Maya Pet Otel’in sahibi Murat Balcı şunları söylüyor:

“Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte evcil hayvan sahiplerinin talepleri doğrultusunda artan pet oteller içerisinde birçok hizmet bulunuyor. Hayvanların kendilerini evlerinde  gibi hissetmesi ve hayvan sahiplerinin gözlerinin arkada kalmaması için pet otellerde kreşten özel araç transferine, tırnak bakımından banyoya kadar pek çok hizmet veriyoruz.”

Evcil hayvanlara ‘her şey dahil’ otel

Günlük fiyat 60-100 lira

Evcil hayvan otelleri fiyatlarını günlük olarak belirliyor. Ücretlendirme, seçilen odanın türüne, hayvanın cinsine ve bakım şartlarına göre değişiklik gösteriyor. Ortalama fiyat kediler için 60 köpekler için 100 lirayı bulabiliyor.