Ekonomi Evim Türkiye gurbetçinin kapısını çalıyor

Evim Türkiye gurbetçinin kapısını çalıyor

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İTO, Almanya’nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat’ta düzenlenecek ‘Evim Türkiye’ Fuarı’na katılıyor. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Türk gayrimenkul sektörü ilk defa Evim Türkiye fuarı ile ‘Avrupa’daki Türkiye’ye’ birebir dokunacak” dedi

Evim Türkiye gurbetçinin kapısını çalıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığı ile Almanya’nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için hazırlıklar hızlanırken, katılım da giderek artıyor. 428 bin şirketin üye olduğu dünyanın ikinci büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası da Messe Düsseldorf Fuar alanında gerçekleştirilecek Evim Türkiye’ye 256 metrekarelik standıyla katılıyor. İTO Başkan Şekib Avdagiç, Evim Türkiye Fuarı’nın inşaat sektörü için önemli bir çıkış noktası sağlayacağını belirtirken, aynı zamanda Türkiye’de bir ev sahibi olmayı hayal eden gurbetçilere; istedikleri özellikte evi, en uygun şartlarda almalarını sağlayacağını söyledi. Avdagiç, “Türkiye’de konut satışlarının düşüş gösterdiği bir dönemde inşaat ve gayrimenkul sektörü, yeni satış imkanlarını Avrupa’daki Türkiye’de bulacak. Dövizdeki dalgalanmadan etkilenmeyen gurbetçilerimiz de, birikimlerini en iyi şekilde bu sektörde değerlendirme ve daha da kazançlı çıkma şansına sahip olacak. Evim Türkiye Fuarı, bununla birlikte başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayn yabancıların Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımı yaparak, yatırımcı Türk vatandaşı olmaları için de ciddi bir fırsat” dedi.

Haberin Devamı

Kârlı yatırım

“Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü, ilk defa Evim Türkiye Fuarı ile Avrupa’daki Türkiye’ye birebir dokunacak” diyen Avdagiç, şunları söyledi:

“İTO olarak Evim Türkiye fuarına her desteği veriyoruz. Çünkü bizim üyelerimizin dörtte birini inşaat ve gayrimenkul sektörü oluşturuyor. Onların önünü açacak her girişim, Türkiye’nin önünü açacaktır. Daha da önemlisi, inşaat sektörü, 200’den fazla sektörü doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla bu sektörün sürekli bir dinamizm içinde olması, diğer sektörlerimizin de önünü aydınlık edecek, durağanlığa girmelerini önleyecektir. Evim Türkiye Fuarı’nda her satış, hem gurbetçimizin kârlı bir yatırım yapması demektir. Hem de Türkiye’ye önemli miktarda döviz girişinin sağlanarak, sektörün finansmanında ciddi bir katkı sağlanması demektir.”

Haberin Devamı

Evim Türkiye gurbetçinin kapısını çalıyor

Tam destek

İTO’nun desteklediği Evim Türkiye Fuarı; Emlak Konut gibi sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra sektörün çatı örgütleri olan GYODER, İNDER ve KONUTDER’den de tam destek görüyor.

‘Evim Türkiye’ marka olacak

İTO’nun uzun yıllardır dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan önemli emlak, gayrimenkul, inşaat ve yatırım fuarlarına firmaların katılımlarını sağladığını vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Proestate Fuarı, Dubai’deki Cityscape Fuarı’na İTO olarak katılıyoruz. İnanıyorum ki, şubatta ilki düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı da kendi alanında marka haline gelecektir” dedi.