Ekonomi ‘Fener bayrağına itirazım var'

‘Fener bayrağına itirazım var'

09.11.2013 - 08:40 | Son Güncellenme:

Contemporary İstanbul sanat etkinliği sanatseverlerin akınına uğradı.

‘Fener bayrağına itirazım var

Koç Holding’in sponsoru olduğu 13. İstanbul Bienali’yle sanatla buluşan İstanbul, 8. Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı ile sezonu sürdürüyor. Contemporary İstanbul’un ön izlemesinde Caroline Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Mehmet Ali Yalçındağ, Mustafa Taviloğlu, Metin Mızraklı, Erol-Rana Tabanca, Nezih-Berrak Barut, Aslı Tümen, Şule Zorlu Cümbüş, Beren Saat, Kenan Doğulu, Galip Yorgancıoğlu-Banu Yorgancıoğlu, Mehmet Erdem, Meltem Cumbul, Mert Tümen, Selma Türkeş, Atakan Öztiryaki karşılaştığım isimlerden birkaçıydı.
Yüzden fazla, yerli ve yabancı galerinin olduğu, iki günde 30 milyon dolar civarında eserin el değiştirdiği Çağdaş Sanat Fuarı’na bu yıl Ardan Özmenoğlu’nun politik eleştiriler içeren eserleri damga vurdu.

Haberin Devamı

‘Fener bayrağına itirazım var


Mehmet Ali Yalçındağ çok beğendiği bir heykeli göstermek isteyince birlikte Galeri Baraz’a geçtik. Yahşi Baraz’ın eşi Maria Kılıçlıoğlu Baraz, bize ‘Tanrısal Parçacıklar’ adlı bronz heykelini anlattı. Yalçındağ, eşi Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın fikrini almak için heykelin fotoğrafını çekti.

Fenerbahçe bayrağına itiraz etti!
Geçen yılki Art Basel Scope Fuarı’nda gördüğüm bir eser Contemporary’de dikkatimi çekince yanına gittim. Jean Francois Rauzier’in hiper foto konseptiyle yaptığı fotoğrafta İstanbul’un çeşitli yalıları bir araya getirilip muazzam bir foto kolaj çıkarılmış ortaya. Yalıların birisinde Başbakan Erdoğan balkondan etrafa bakıyor.
Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesinin de yer aldığı fotoğrafı incelerken yanıma Mustafa Taviloğlu ve İnci Aksoy geldi. Meğer Art Basel’de bayıldığım eseri Taviloğlu satın almış.
Mehmet Ali Yalçındağ ve Nuri Çolakoğlu ile birlikte gezdiğimiz fuarda Yalçındağ beğendiğim eserleri sorunca tereddütsüz kendisini bu foto kolajın olduğu galeriye götürdüm. Yalçındağ da çok beğendi.
Fiyat bilgilerine geçilmişken Yalçındağ yalıların birisinin üzerinde asılı Fenerbahçe bayrağını gördü. ‘Fener bayrağına itirazım var, çok beğendim ama almıyorum’ deyince galeri sahibine Yalçındağ’ın koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu anlatmak bana düştü.