Ekonomi Fenerbahçe hisseleri bugün yüzde 20 kayıp yaşadı!

Fenerbahçe hisseleri bugün yüzde 20 kayıp yaşadı!

04.07.2011 - 10:14 | Son Güncellenme:

Dün başlatılan soruşturmanın ardından, başta Fenerbahçe olmak üzere, Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri hızla değer kaybetti. Üç kulübün piyasa değeri 1 günde yaklaşık 406 milyon lira eridi!

Fenerbahçe hisseleri bugün yüzde 20 kayıp yaşadı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Fenerbahçe Sportif hisseleri güne yüzde 10,18’lik değer kaybıyla başladı, gün sonundaysa toplam kayıp yüzde 20'lere yaklaştı.

Dün başlatılan "Futbolda Şike İddialarına" yönelik soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu isimlerin gözaltına alınmasının ardından, yeni haftanın ilk işlem gününde Fenerbahçe hisselerinde büyük gerileme yaşandı.

Geçen haftayı 71,25 liradan kapatan Fenerbahçe hisseleri, haftanın ilk işlem gününe yüzde 10,18’lik azalışla 64,00 liradan başladı.

Bu arada açılışın ardından Beşiktaş Sportif hisseleri yaklaşık yüzde 7, Trabzonspor hisseleri ise yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetti.

Haberin Devamı

Düşüş ikinci seansta da sürdü!
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Fenerbahçe Sportif hisselerindeki düşüş ikinci seans açılışında da sürdü.
İkinci seans açılışının ardından düşüşünü sürdüren Fenerbahçe hisseleri 10,16 oranında azalarak saat 14:35 itibariyle 57,50 puana kadar geriledi, hisseler günlük bazda ise toplam yüzde 19,30 oranında değer kaybıyla işlem gördü. Hisselerin günlük değişimi yüzde 19.18'i buldu. Fenerbahçe'nin piyasa değeri 240 milyon TL eridi.

Türk futbolu 1 günde 406 milyon lira kaybetti!
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören futbol kulüplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un piyasa değeri 1 günde yaklaşık 406 milyon lira eridi.
Dün sabah başlatılan "Futbolda Şike İddialarına" yönelik soruşturma, soruşturmada adı geçen futbol kulüplerinin İMKB’de işlem gören hisselerini olumsuz etkiledi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alınmasının ardından bugün Fenerbahçe hisseleri yüzde 19,30 ile Borsa’da en çok değer kaybeden ikinci hisse olurken, Fenerbahçe Sportif’in piyasa değeri bir günde 343 milyon 750 bin lira eriyerek 1 milyar 781 milyon 250 bin liradan 1 milyar 437 milyon 500 bin liraya geriledi.
Soruşturmada adı geçen Trabzonspor hisselerinin günlük kaybı da yüzde 7’yi geçti. Hisselerin piyasa değeri ise 33 milyon 750 bin 10 lira azalarak 412 milyon 500 bin liraya indi.
Beşiktaş hisseleri ise günlük bazda yatırımcısına yaklaşık yüzde 7 oranında kaybettirdi. Kulübün İMKB’deki hisselerinin piyasa değeri de 27 milyon 599 bin 983 lira gerileyerek 382 milyon 400 bin liraya düştü.
Böylece İMKB’de işlem gören üç büyük takımın hisselerinin piyasa değeri bir günde 406 milyon lira eridi.
İMKB’de spor endeksi de bugün günlük bazda yüzde 10,85 oranında değer yitirdi.

Haberin Devamı

Bir şok da UEFA'dan!

Şike operasyonu kapsamında zor günler geçirmesi beklenen Fenerbahçe'ye UEFA'dan da kötü haber geldi.

Dünkü operasyonlar sonrası akıllara Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek takımların durumu da geldi. Sezonu şampiyon tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazanan Fenerbahçe kulübü hakkındaki soruşturmayı UEFA da yakından takip edecek. Sarı-lacivertlilerin gruplarının belirleneceği 25 Ağustos tarihine kadar Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'yı bilgilendirmek durumunda. UEFA'nın, hakkında şike soruşturması bulunduğu için Fenerbahçe'yi kupadan men etmesi ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

15 Temmuz'da Şampiyonlar Ligi elemesindeki rakibi belli olacak olan Trabzonspor'un da durumu belirsiz. Tesislerinde arama yapılan bordo-mavililerin şu anda şike soruşturmasının içinde olup olmadığı bilinmiyor. TFF'nin 15 Temmuz'daki kura öncesinde Trabzonspor'un adını UEFA'ya Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacak takımımız olarak bildirmesi gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak Bursaspor ile Gaziantepspor'un durumları da soruşturmanın gidişatı ve sonuçlarına göre netlik kazanacak.