Ekonomi Ferrarim yok ama gazeteye manşet oldu

Ferrarim yok ama gazeteye manşet oldu

26.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili davanın sanıklarından, fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, hakkında asılsız birçok yayın yapıldığını öne sürerek, ”Ferrarim yok, ama gazetelerde manşet oldu” dedi.

Ferrarim yok ama gazeteye manşet oldu

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ile şikâyetçi avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Özışık, göreve geldiğinde çiftçilerin fabrikaya ‘küskün’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Üretimi ve ciroyu artırdık’

Görev yaptığı 2001-2010 arasındaki çalışmalarıyla fabrikanın büyük gelişme kaydettiğini anlatan Özışık, ancak “İddianamede fabrikanın batmış vaziyette gösterildiğini” söyledi. Fabrikanın üretimini ve cirosunu artırdıklarını, fabrikayı yenilediklerini belirten Özışık, “16 ayda dünyanın en büyük fabrikasını yaptım. Ama 17 aydır tutukluyum. Benim gibi biri F Tipi’nde, etrafında teröristlerle kalıyor” diye konuştu.

Özışık, 3 bankayla kredi sözleşmesi imzalamalarının arefesinde basında hakkında asılsız haberler çıktığını öne sürerek, şunları kaydetti: “Ferrarim yok, ama gazetelerde manşet oldu. 3 bankayla sözleşme imzalayacağımız gün haberler çıktı. Bankalar 10 kişilik bir ekip oluşturup iddialarla ilgili araştırmalar yaptılar. Sonrasında imzayı attık ve 33 milyon lira aldık. Bankaların teftiş kurulu da bize inandı.”

Haberin Devamı

‘128 müfettiş inceledi’

Fabrikada yolsuzluk yapmadığını savunan Özışık, görev süresince toplam 128 müfettişin inceleme yaptığını, kayıtların didik didik edildiğini, ancak hiçbir boşluk bulunamadığını söyledi ve ”7 başlı ejderha olsan, fabrikada bir kuruş para yiyemezsin” ifadesini kullandı. Özışık’ın ifadesi sonrası mahkeme duruşmayı bugüne erteledi.