Ekonomi Fiba’nın Millennium Bank’ı satın alma süreci tamamlandı

Fiba’nın Millennium Bank’ı satın alma süreci tamamlandı

28.12.2010 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

Fiba’nın Millennium Bank’ı satın alma süreci tamamlandı

Fiba Grubunun merkezi Hollanda’da bulunan bankası Credit Europe Bank N.V’nin, Millennium Bank’ı satın alma sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Fiba Holding tarafından yapılan açıklamada, Credit Europe Bank N.V’nin, Banco Comercial Portugues’in sahip olduğu Millennium Bank A.Ş’nin hisselerinin yüzde 95’lik kısmını gerekli yasal izinleri tamamlayarak 27 Aralık 2010 tarihi itibariyle satın aldığı belirtildi.

Bankanın geri kalan yüzde 5 hissesi için Fiba Grubu ile Banco Comercial Portugues arasında karşılıklı alım ve satım opsiyonlarının imzalandığı kaydedilen açıklamada, "Halen Hollanda, Belçika, Almanya, Rusya, İsviçre, Romanya, Ukrayna, Dubai, Malta ve Çin’de 3 milyon müşterisine 200 şubesi, 14 bin satış noktası ve 5 binden fazla çalışanı ile kurumsal, ticari, KOBİ ve bireysel bankacılık alanlarında hizmet veren Credit Europe Bank, bu satın alma ile Türkiye’de de bankacılık operasyonlarına başlamaktadır" denildi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Millennium Bank son yıllarda yurt dışında oluşturduğumuz bankacılık zincirini tamamlayan önemli bir satın alma olmuştur. Türk bankacılık sektörünü yakından tanıyan ekibimiz ile yeni bankamızı müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek bir yapıda büyütmeyi planlıyoruz" dedi.

Açıklamada, halihazırda 923 milyon lira bilanço büyüklüğü ve 18 şube ile faaliyetlerine devam eden Millennium Bank A.Ş’nin isminin önümüzdeki aylarda değiştirileceği ifade edildi.