Ekonomi Formula 1’in satışı ‘bitiş çizgisi’nde

Formula 1’in satışı ‘bitiş çizgisi’nde

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en çok izleyicisi olan popüler sporu Formula 1’in satışı konusunda sona gelindiği, Amerikan merkezli “Liberty Media” şirketinin kapsamlı görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Formula 1’in satışı ‘bitiş çizgisi’nde

Geçtiğimiz yıl da gündeme gelen, ancak uzun süredir gündemde olmayan Formula 1’in satışı konusunda, F1’in yüzde 35’lik hissesine sahip “CVC Partners” ile Liberty Media arasındaki görüşmelerin son aşamaya geldiği kaydediliyor. BBC’nin haberine göre talipliler arasında Miami Dolphins Amerikan futbolu takımının sahibi Stephen Ross ve Katar Spor Yatırımları da bulunuyor. Söz konusu pazarlıklara, bu iki şirketin de halen dahil olduğu gelen bilgiler arasında.

CVC, yaklaşık 10 yıldan fazla bir süredir Formula 1 holdingin büyük hissedarı konumunda. 2012’de elindeki hisselerin bir bölümünü satan CVC, uzun zamandır sporu bir “kar odağı” olarak gördüğü ve bu nedenle TV’lerde F1’in izlenebilirliğini düşürdüğü gerekçesiyle eleştirilere uğruyordu.

8.5 milyar dolar

Liberty Media ise, aralarında bir Amerikan beyzbol takımının da bulunduğu çeşitli spor ve eğlence şirketlerinde de hissedar durumunda. Liberty Media’nın hisseleri CVC’den alacağına ilişkin haberler, F1 camiasında olumlu karşılandığı belirtiliyor.
Formula 1’in satılacağı ve üç talipli bulunduğu, geçen yıl bizzat F1’in patronu olarak bilinen Bernie Ecclestone tarafından açıklanmıştı. Ecclestone, söz konusu satışın değerinin 8.5 milyar dolar değerinde olacağını vurgulamıştı.