Ekonomi Fotoğrafın suyu çıktı

Fotoğrafın suyu çıktı

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fotoğraf makinelerinde suya, toza ve darbeye dayanıklı özellikler öne çıkıyor. Yazla beraber 25 metre su altında çekim yapabilen, 2 metreye kadar düşmelerde darbeye dayanıklı yeni nesil makineler ilgi çekiyor

Fotoğrafın suyu çıktı

Havaların güzelleşmesiyle beraber çekilen fotoğraf sayısı da artıyor. Erken tatilciler yanında trekking, piknik, kısa süreli gezi sezonu da açıldı. Dağ, bayır, deniz gibi mekanlarda geçirilen zaman artıyor. Bu tarz mekanlarda da fotoğraf çekmek biraz daha zor.
Burada imdada toz ve su geçirmez, darbeye dayanıklı gövdeye sahip fotoğraf makine ve kameraları giriyor. Fotoğraf makineleri her ne kadar akıllı cep telefonları nedeniyle pazar payı kaybetse de halen amatör serüvencilerin vazgeçilmezi durumundalar.
Özellikle darbeye, suya, toza ve farklı hava koşullarına dayanan modeller tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Pek çok markanın 25 metre su altında çekim yapabilen, 2 metreye kadar düşmelerde darbeye dayanıklı, -10 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda kullanılabilen modelleri bulunuyor. Bu modellere mercek tuttuk.

Haberin Devamı

CANON

Model: Powershot D30
Sınıfı: Kompakt
Çözünürlük: 12.1 MP
Lens: 28-140 mm F3.9-4.8
Sensör tipi: CMOS
Ekran boyutu: 3 inç LCD
Optik zoom: 5x
ISO: 100-3200
HDMI: Var
GPS: Var
Entegre flaş: Var
Hafıza kartı tipi: SD
Ağırlık: 218 gram
Fiyatı: 1.200 TL

NIKON

Modeli: Coolpix AW130
Tipi: Kompakt
Objektif: 24 mm f/2.8
Çözünürlük: 16 MP
Sensör tipi: CMOS
Ekran: 3 inç
WI-FI: Var
GPS: Var
Video: 1920x1080p
Hafıza kartı: 8 GB
Titreşim azaltma: Var
ISO: Auto, 125-6400
Renk: Mavi, sarı, siyah
Fiyatı: 1.299 TL

SONY

Model: HDR-AZ1VR
Türü: Kamera
Lens: Carl Zeiss
Sensör: CMOS
Çözünürlük: 13.5 Megapiksel
GPS: Var
WI-FI: Var
Kayıt tipi: Full HD
Bellek: Kart yuvası, mikro USB
Ağırlık: 98 gram
Fiyatı: 1.200 TL

Haberin Devamı

SAMSUNG

Model: NX1
Türü: DSLR
Ekran: 3 inç
Çözünürlük: 28 MP
Lens: 16-50 mm F2-2.8
Sensör: CMOS
Video: 4K kayıt
WI-FI: Var
Bluetooth: Var
Deklanşör hızı: 30 saniye
ISO: 100-51200
Hafıza kartı: SDXC
Ağırlık: 550 gram
Gövde fiyatı: 3.999 TL

PENTAX

Modeli: WG-M1
Sınıfı: Aksiyon
Çözünürlük: 14 MP
Sensör tipi: CMOS
Ekran: 1.5 inç LCD
Lens: 16.8-35 mm, f2.8
ISO: Otomatik 100-800
Bellek: MikroSD kart
Wi-Fi: Var
Video: Saniyede 30 kare
Pil: 1250 mAh
Ağırlık: 190 gram
Fiyatı: 2.499 TL

Taşınabilir internet paylaşım cihazI

YENİ ÜRÜN

TP-Link 4G destekli taşınabilir Wi-Fi (kablosuz ağ) paylaşım cihazı M7350’yi duyurdu. Bu yıl içinde satışa sunulacak olan M7350’ye bir Sim kart takarak 4G hızında kablosuz interneti 15 cihaza paylaştırmak mümkün. 4G’li interneti paylaştırmayı sağlayan ürün, güçlü pili sayesinde 10 saate kadar çalışabiliyor.
İçine takılan 4G destekli sim kart ile çift kanallı bir kablosuz ağ oluşturan M7350, 150 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme hızlarına ulaşabiliyor. Aynı anda 15 kullanıcıya 4G kablosuz paylaşım sağlayan ürün, cep tipi tasarımı ile her yere rahatça taşınabiliyor. 2500 mAh gücündeki pili sayesinde 10 saate kadar elektrik desteği olmadan çalışabilen M7350, başta seyahatler olmak üzere mobil yaşayanlar için iyi bir yol arkadaşı niteliğinde.

Haberin Devamı

32 GB’lik bellek

Yenilikçi TFT ekranı sayesinde bağlantı ve cihaz gücüne ilişkin bilgiler rahatlıkla takip edilebiliyor. Cihaz üzerindeki ekranda bağlantı tipi, sinyal kuvveti, mesajlar, pil ömrü gibi bilgiler yer alıyor ve kullanıcılar tarafından kolayca görülebiliyor. Mikro SD kart yuvası da var. Cihaza 32 GB’a kadar mikro SD kart takılabiliyor. Bu sayede SD karttaki dosyalar Wi-Fi ağındaki diğer cihazlarla kolayca paylaşılabiliyor. Üstelik bu paylaşım 4G hızında yapılabiliyor.

YENİ UYGULAMA

Park yeri sorununa çözüm geldi

Büyük şehirlerdeki park yeri bulma sıkıntısına ParkVAR uygulaması çözüm getirmeyi hedefliyor. ParkVAR sosyal park yeri paylaşımı uygulamasıyla, kullanıcılar araçlarını park ettikleri yerleri park yeri arayan diğer kişilerle paylaşabiliyor ve birbirlerinin yerine park edebiliyor.
Tüm şehirlere açık
Ücretsiz olarak kullanıma sunulan uygulama ilk etapta sadece iOS 8 tabanlı işletim sistemine sahip iPhone’lar üzerinde yayına sunuldu. Android uygulama ise yakın zaman içinde GooglePlay’de yerini alacak.
ParkVAR, park alanlarının limitli olduğu, park yeri bulmada problem yaşanan tüm şehirlerde kullanıma açık bulunuyor. Uygulama şöyle çalışıyor: “Çok kalabalık bir bölgede yemek yemeğe gittiniz. Park Et ile aracınızı park ettiğiniz yeri ve çıkış saatinizi işaretleyerek sizin gibi diğer park yeri arayan kullanıcılarla paylaşabililirsiniz. Park Bul ile park yeri bulmak için bulunduğunuz yerdeki sizden önce park etmiş, paylaşmış ve çıkış yapacak olan kullanıcılara ulaşarak park yerlerini görüp zaman kaybetmeden park edebilirsiniz. ParkVAR uygulaması üzerinde görünen zamanlar, bulunduğunuz bölge civarında park yerlerini paylaşmış kullanıcıların park yerinden çıkış sürelerini gösteriyor.”

Haberin Devamı

YENİ ZİRVE

Dijitalin liderleri Türkiye’de buluşacak

Türkiye’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Mimariden modaya, spordan müziğe kadar birçok alanda dünyayı dijitalleştiren lider isimlerin Türkiye’de ilk kez buluşacağı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne, Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer da konuşmacı olarak katılacak. Zirve ‘yarına hoş geldiniz’ temasıyla düzenlenecek.
Günümüzde dijitalleşmenin yaşamın her alanında etkisini artırarak hissettirdiğine dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, dijitalleşmenin tüm boyutlarıyla ele alınacağı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Geleceğin dünyası

Öğüt, “Yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle bizleri yarına hazırlayan dijitalleşmenin geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi ile dijitalleşme konusundaki global deneyimimizi ve geleceğin trendlerini kurumsal müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla paylaşarak onlara yarının nasıl olacağını bugünden göstermek istiyoruz” dedi.