Ekonomi Fransa - Türkiye hattı yüzde 20 canlandı

Fransa - Türkiye hattı yüzde 20 canlandı

01.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa ile Türkiye arasında karşılıklı düzenlediği turlarla tanınan Cafe Tur’un Genel Müdür Yardımcısı Murad Yılmaz, ‘soykırım’ tartışmasının iki ülke turistlerini etkilemediğini, aksine turların daha da canlandığını açıkladı

Fransa - Türkiye hattı yüzde 20 canlandı

Hem Fransa’dan Türkiye’ye, hem de Türkiye’den Fransa’ya turlar düzenlediklerini anlatan Yılmaz, “Fransa’da Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgili yasadan Türkler de, Fransızlar da etkilenmedi. İlk günlerde yüzde 15 düşüş yaşadık, sonrasında çok hızlı bir şekilde satışlar arttı. Şu anda geçen seneye göre Paris rezervasyonları yüzde 20 arttı. Türkiye’ye gelen Fransız sayısında da yüzde 20 artış var” dedi.

Kahve içmeye Roma’ya...
Bu sene Paris’ten her cumartesi Dalaman’a uçak koyduklarını hatırlatan Yılmaz, bunun da Türkiye’ye olan talebi artırdığını vurguladı. Yılmaz politik ve diplomatik sorunların turizmi sanıldığı kadar etkilediğini de dile getirdi. Paris turlarının 249 euro’dan başladığını belirten Yılmaz şunları söyledi:
“Cafe Tur 2012 yılı içinde açtığı yeni seyahat noktalarıyla yüzde 35 büyümeyi hedefliyor. 2011 yılında 24 bin kişiyi yurtdışında tatile götürdük. Bunun 14 bini Fransa’ya. 15 bin Fransız’ı da Türkiye’ye getirdik. Geçen yıl İstanbul’a getirdiğimizi Fransız sayısı ise 10 bin. Shopping Fest için çok Fransız geldi. Eskiden Türkler Fransa’ya alışverişe giderdi. Şimdi Fransızlar İstanbul’a alışverişe geliyor.”
2012 yılı içinde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Küba, Yunanistan ve Tanzanya - Zanzibar’ın da aralarında olduğu bir çok yeni ülke ve bölgeyi yurtdışı turlarına dahil edeceklerini kaydeden Yılmaz, “40 ülke 150 destinasyona tur yapıyoruz. Ama Paris’e en eski tur yapan şirket olduğumuz için ismimiz Paris ile anılıyor. Zanzibar turuyla da iddialıyız” dedi.
Yılmaz Türk turistlerin artık çekinmeden dünyada arzu ettikleri her noktaya seyahat ettiğini de vurguladı.