Ekonomi Fuarda pişip yollara düşecekler!

Fuarda pişip yollara düşecekler!

25.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde kapılarını açan ve 31 Mayıs’a kadar sürecek olan Türkiye’nin en önemli otomobil fuarı İstanbul Autoshow 2015, 60’a yakın yeni modele ilk kez ev sahipliği yaptı. Türkiye lansmanları fuarda gerçekleştirilen bu modellerin yaklaşık 30 kadarı, fuarla birlikte veya önümüzdeki aylarda yollara çıkmış olacak. Bu modeller arasında, dünya lansmanı yapılan Aegea (Ege) de bulunurken, bazılarının gelişi 2016 yılını bulacak.

Fuarda pişip yollara düşecekler

İşte, fuardan seçtiğimiz, yakında ve 2016 piyasaya çıkacak yeniliklerden bazıları...

Haberin Devamı

Toyota’nın yeni yaz koleksiyonu!

Türkiye lansmanı İstanbul Autoshow’da gerçekleştirilen yenilenmiş Avensis ve makyaj operasyonu geçiren Auris, satışa sunulmak için yaz aylarını bekleyecek. Gerek Avensis, gerekse de Auris, tıpkı Yaris ve Verso gibi Toyota’nın en son tasarım diline uygun “yüz”lere sahip olurken, 1.6 litre hacimli dizel motorla donatılacaklar. Avensis ve Auris’in, 1.6 dizel motor sayesinde daha iddialı olacağını söyleyen Toyota Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, her iki modelin de, 2015 yılındaki rekor satış hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Bozkurt, “Toyota olarak 2015’e rekorlar kırarak başladık. Ocak-Nisan döneminde Toyota satışlarındaki büyüme, pazar büyümesinin çok daha üzerinde oldu. 2015’te kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz” dedi. Yeni Avensis haziran, yenilenen Auris ise temmuz ayında Türkiye pazarında olacak.

Haberin Devamı

Fuarda pişip yollara düşecekler

CX-3, dizelle iddialı olacak
Türkiye’de ilk kez Autoshow Fuarı’nda gösterilen bir başka model olan CX-3, fuarla birlikte satışa çıktı. Markanın hayli iddialı olduğu ve kompakt crossover sınıfında yer alan CX-3, 1.5 litre hacimli 105 beygirlik dizel motorla satışa sunuldu. 4x2 ve 4x4 versiyonlarının yanı sıra, otomatik vites seçeneği de olan CX-3’te, tek motor bulunuyor. 75 bin 800 TL’den başlayan fiyatlara sahip CX-3, hayli düşük yakıt tüketiminin yanı sıra zengin donanımıyla da dikkat çekiyor.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Mercedes’ten ‘sportif’ atak
Mercedes-Benz Türk, fuarda spor otomobil meraklılarının merakla beklediği AMG GT’nin yanı sıra tamamen yeni coupe görünümlü SUV modeli GLE Coupe ve süper lüks S Serisi Maybach’ı sergiliyor. Fuarla birlikte satışa sunulan AMG GT’nin “S” versiyonu 510 beygir güç üreten V8 motora sahip. Yeni SUV modeli GLE Coupe ise eylülde Türkiye’ye getirilecek. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, yeni modellerin pozitif rüzgarıyla 2015 yılında Mercedes’in büyümeye devam edeceğini söyledi.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Tucson ağustosta gelecek
Fuarda Türkiye lansmanı yapılan Hyundai’nin tamamen yenilediği Tucson modeli, ağustos ayında ülkemizde satışa sunularak. Tucson, 1.6 litrelik turbo beslemeli ve 177 beygir gücündeki benzinli motorla getirilecek. Tucson’un, 1.6 litrelik atmosferik yani “turbosuz” benzinli seçeneği de olacak. Turbo versiyon, yeni nesil 7 ileri çift kavramalı (7DCT), 1.6 lt GDI atmosferik motorsa hem manuel, hem de otomatik şanzımanla satın alınabilecek.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Karl biraz bekleyecek!
Opel, İstanbul Autoshow’da 4 yeni modelinin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Performanslı yeni Corsa OPC, minik şehirli Adam Rocks ile Adam S modellerinin yanı sıra, markanın en ekonomik modeli olacak Karl’ı tanıtan Opel, bu aracı 2016 yılının şubat ayında Türkiye’ye getirmeyi planlıyor. Corsa OPC, 207 beygirlik 1.6 lt motoruyla dikkat çekerken, araç, 0’dan 100 km/s’ye 6.8 saniyede çıkıyor, 230 km/s hız yapabiliyor. Karl’ın ise, 1.0 lt benzinli motorla getirilmesi bekleniyor.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Ciddi şekilde hızlı ve öfkeli
Lamborghini’nin efsane modeli Gallardo’nun yerine geçen Huracan LP 610-4, Türkiye’ye sipariş üzerine getirilmeye başlanacak. Otomobilde 610 beygir güç ve 560 Nm tork üreten 5.2 litrelik V10 motor yer alıyor. Huracan LP 610-4, 0’dan 100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşırken, 325 km/s maksimum hız yapabiliyor. Fiyatınınsa 1.8 milyon TL olması bekleniyor.
Fuarda pişip yollara düşecekler

Haberin Devamı

Maksimum hızı 302 km/s

Haberin Devamı

Autoshow’da mevcut ürün gamından Macan S Diesel, Cayenne Diesel, Panamera Diesel, Boxster, 911 Carrera 4 GTS ve 911 Turbo S modellerini ziyaretçilerle buluşturan Porsche, ayrıca Porsche Motorsporları Takımı tarafından “bugüne kadar yapılan en kompleks Porsche” diye nitelendirilen ve markayı 16 yıl sonra Le Mans 24 yarışlarında temsil eden ilk Porsche modeli 919 Hybrid’i de sergiliyor. Porsche 911 Carrera 4 GTS ise 0- 100 km/s hızlanmasını 4 saniyede tamamlayan, 302 km/s azami hıza çıkabilen bir model. Ayrıca Porsche, 2.0 lt motorlu Macan’ın da fuarda siparişlerini almaya başladı.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Superb’le her açıdan fark yaratacak
Baştan aşağıya yenilenen “amiral gemisi” Superb’i ağustos ayında satışa sunmaya hazırlanan Skoda, aracı fuarda Türk tüketicilerin beğenisine sundu. Yeni nesil Fabia birlikte sergilenen Superb, dikkat çekici tasarımı, lüks ve teknolojik donatımlarının yanı sıra ekonomik tüketime sahip motorlarıyla hayli iddialı. Skoda’nın 2012’den bu yana her 6 ayda bir yeni veya yenilenmiş model çıkarma sözünü tutarak değişim sürecini kesintiye uğratmadığını belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Bu sayede Skoda markasının Türkiye’de satılan model yelpazesinin neredeyse tamamı yenilendi. Bunun ödülünü markamıza sürekli artan ilgiyle ve satışlarımızla alıyoruz. Her açıdan fark yaratacak Superb ve dinamik Fabia ile bu yıl 16 bin 500 adetlik satışa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Yılın ikinci yarısına kaldı
Japon üretici Subaru’nun, ön tasarımını WRX STI’dan esinlenilerek yarattığı sportif aracı Sport Tourer Levorg, markanın İstanbul Autoshow 2015’teki dikkat çekici yeniliği olarak göze çarpıyor. Levorg’un, Avrupa ile birlikte yılın ikinci yarısında yollara çıkması ve 170 HP’lik 1.6 lt turbo benzinli motorla donatılması bekleniyor. Sportif bir stationwagon görünümündeki aracın fiyatıysa şimdilik belli değil.
Fuarda pişip yollara düşecekler
208’in tazelenmiş hali
Yeni ve yenilenen 21 modelini İstanbul Autoshow’a getiren Peugeot, B segmentindeki başarılı temsilcisi 208’in yeni yüzünü, hafif ticari araç pazarında önemli bir yeri olan yenilenmiş Partner’ı ilk kez tüketicilerle buluşturdu. 208, yenilenmiş haliyle ağustos ayında, Partner ise haziranda satışa sunulmuş olacak. 208’de yenilenmiş ön ve arka farlar, renk ve jant seçenekleri farklı donanımlar yer alıyor.
Fuarda pişip yollara düşecekler
Tivoli temmuza sıra yazıyor
Güney Koreli SsangYong, İstanbul Autoshow 2015’te, crossover sınıfındaki yeni Tivoli’yi tanıtıyor. Ssangyong standında ayrıca, markanın mevcut modeller olan Rexton W, Rodius, Korando Sports da yerini alıyor. Ssangyong’un tamamen sıfırdan yeni geliştirdiği Tivoli, 1.6 lt benzinli motor seçeneği ve 55 bin 450 TL’den başlayan fiyatıyla geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunuldu. İlk etapta sadece önden çekişli 4x2 versiyon ve 1.6 lt (128 PS) benzinli motor seçeneğiyle getirilen Tivoli’de, dört farklı donanım paketi bulunurken, “çift renk” opsiyonu da sunuluyor. Tivoli’nin Türkiye’ye getirilen ilk partisinin ve haziranda gelecek araçların tamamının satıldığı, temmuz ayına sıra yazıldığı belirtiliyor.
Fuarda pişip yollara düşecekler