Ekonomi Futbol hastası ‘Abdullah abi’ maç saatlerinden korktu

Futbol hastası ‘Abdullah abi’ maç saatlerinden korktu

26.06.2010 - 00:52 | Son Güncellenme:

Ağustosta lig, UEFA, Şampiyonlar Ligi derken haftanın her gününe bir maç düşeceğini, üstelik maçların 21.30’da başlayacağını belirten Abdullah Kiğılı, iftarın da aynı saate denk gelmesiyle alışverişin duracağından endişeli

Futbol hastası ‘Abdullah abi’ maç saatlerinden korktu

Ramazan ayının ilk 20 gününde ciroların düşmesine alışkın olan perakende sektörünü, bu kez haftanın 7 günü oynanacak maçların korkusu sardı. Çeşitli etkinlik, kampanyalarla tüketiciyi çekmeyi planlayan AVM’lerin geç kapanması da gündemde.
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, gıdadan giyime organize perakende sektörünün en az yüzde 25 ciro kaybına uğrayacağını söyledi. Ciroların büyük kısmının akşam saatlerinde yapıldığını anlatan Kiğılı şöyle konuştu:
“Türkiye’de 230 adet AVM var. Kapasitelerine göre 10 bin ile 100 bin arasında giriş yapılan merkezlerde hafta için en yoğun ciro 18.00-19.00’dan sonra yapılıyor. Bunun nedeni iş çıkış saatleri. Hafta sonları da insanların AVM’ye geç saatlerde gelmesi nedeniyle yine akşam saatlerinde gerçekleşiyor. Ağustos ayında yoğun bir maç gündemi olacak ama aynı zamanda da Ramazan ayı olması nedeniyle perakende sektörü maalesef dip yapacak. Zaten normal zamanlarda Ramazan’ın ilk 20 günü ölü geçerdi. Ama şimdi buna bir de maçlar eklenecek. Olumsuz etki artacak.”

‘Kimse evden çıkmaz’
İftar ve maç saatlerinin benzer olması nedeniyle kimsenin evinden dışarı çıkmayacağını anlatan Kiğılı, “İftar akşam 20.50’de gerçekleşiyor. Maçlar ise yaz sıcakları nedeniyle 21.30’da oluyor. Dolayısıyla iftarını evde yapmayı tercih edenleri maç izlemek ya da gezmek için dışarı çıkarmak zor görünüyor” diye konuştu. Kiğılı, perakende sektörünü olumsuz etkileyecek bu konuyu gündemlerine aldıklarını ve neler yapılması konusunda sektör örgütleriyle görüşmeler yapacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Her güne bir maç
- 15 Temmuz’da bitecek Dünya Kupası maçlarından sonra futbolseverler ağustos ayıyla birlikte futbol heyecanına doyacak. Türkiye Lig maçları cuma-cumartesi-pazar-pazartesi olmak üzere haftanın 4 günü oynanacak. Yaz saati nedeniyle 21.30’da başlayacak maç saatlerinin kış aylarıyla birlikte yeniden düzenlenmesi bekleniyor.
- Galatasaray ve Beşiktaş’ın katılacağı UEFA Avrupa Ligi maçlarında yapılan elemelerden her iki Türk takımı da geçerse Türk takımlarına ait maçların biri 19.00’da diğeri 21.45’te oynanacak
- Şampiyonlar Ligi’ne Fenerbahçe’nin de kalması durumunda salı günü Bursaspor, çarşamba günü Fenerbahçe karşılaşmaları izlenebilecek. Şampiyonlar Ligi maçları 21.45’te başlayacak

Haberin Devamı

AVM’ler geç kapanacak
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, “Geçen Ramazan’da bazı AVM’ler 23.00-00.00’da kapandı. Çok olumlu tepkiler alındı. Bu yıl daha fazla AVM’de bu tercih yapılacak. Ayrıca Ramazan’a özel farklı aktivite hazırlıkları sürüyor” dedi.
Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz ise alışveriş kararını veren kadınların ağustosta da etkili olacağını belirterek, “Erkek tüketiciler maç izlemek için ev ya da maç izlenecek alanları tercih etse de kadınlar alışveriş merkezlerini tercih edecek. Zaten ağustos ayında çok ciddi kampanyalar olacak. Kaçırmak isteyeceklerine olasılık vermiyorum” dedi.