Ekonomi Gayrimenkulde ‘Sinpaş GYO’ çatısı altında yeni yapı kurdu

Gayrimenkulde ‘Sinpaş GYO’ çatısı altında yeni yapı kurdu

10.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş Grubu, ana işi olan gayrimenkul sektöründe hizmet veren Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı şirketlerini birleştirme kararı aldı.

Gayrimenkulde ‘Sinpaş GYO’ çatısı altında yeni yapı kurdu

İki şirket artık halka açık olan Sinpaş GYO çatısı altında yer alacak. İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, Marmaris, Frankfurt ve Riyad’da faaliyet gösteren ve 12 bin konutluk projeleri devam eden Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı’nın tek çatı altında ‘verimliliklerini’ de artıracağını anlatan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, bu sayede güçlerinin birleştiğine dikkat çekti. Ahmet Çelik, “Bu birleşme ile 2 şirketin öz kaynağı 2 milyar 585 milyon liralık olacak. Kayıtlı sermaye 600 milyon liradan, yaklaşık 900 milyon liraya çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Kurumsallaşma adına 2007’de halka arz gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çelik, yeni birleşme ile daha verimli ve kârlı bir işleyiş hedeflediklerini dile getirdi. Çelik, “Grup içinde Sinpaş markalı iki şirket gayrimenkul geliştirmekte, iki ayrı organizasyon şeması, iki ayrı marka stratejisi, iki ayrı genel gider yükü, ikiye ayrılmış yatırım bütçesi gibi verimlilik adına sorgulanabilecek unsurlar taşıyordu. Gelişen, değişen dünya, ölçek ekonomisini büyük ölçüde kullanarak daha az genel gider, daha verimli reklam, pazarlama ve satış ortamının sağlanması içinde en nihayet Sinpaş markalı iki şirketin daha büyük bir öz kaynakla Borsa’da yer alması için güçlerini birleştirme kararı alınmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yönetim belirlenecek

Birleşme kararı ardından SPK’ya başvurduklarını anlatan Ahmet Çelik, “Bu kararımızdan öncelikle Borsa’da hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın karlı çıkmasını da hedefliyoruz. Ancak yeni oluşuma katılmak istemeyen hisse sahiplerinin paylarını alacağız” ifadesini kullandı. Çelik, SPK’nın onayından sonra iki şirketin genel kurul toplantısı yapacağını ve yönetim kadrosunun belirleneceğini ifade etti.

Grup bünyesindeki birleşmeyi değerlendiren Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, satın alma maliyetlerinin düşmesi ile daha karlı bir şirket haline geleceklerini ifade etti. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ise, “Piyasa şartları çok çetin. Kurucumuz Avni Çelik bize hep ‘fırtına içinde sükunetle işinizi yapın’ der. Biz de yıllardır böyle ilerliyoruz. Şimdi ise 2 dev şirketi birleşip, gayrimenkul yatırım ortaklığı alanında daha güçlü bir dev doğmasını sağlıyoruz” dedi.