Ekonomi GE, Garanti’de sürpriz yapabilir

GE, Garanti’de sürpriz yapabilir

17.09.2010 - 00:33 | Son Güncellenme:

Dokuz ay önce Garanti Bankası’ndaki hisselerini satışa çıkaran GE’nin görüşmeleri sürdürdüğü, sürpriz bir anlaşmaya imza atabileceği belirtiliyor

GE, Garanti’de  sürpriz yapabilir

Şubat ayında Garanti Bankası’ndaki yüzde 20.85’lik hisse payını satışa çıkaran General Electric (GE) Capital Corporation’ın satış sürecini devam ettirdiği ve sürpriz bir açıklama gelebileceği belirtildi.
GE’nin hisse satışı görüşmelerini gizlilik içinde yürütmeye devam etiğini belirten bir kaynak, “Görüşmeler büyük bir gizlilik içinde devam ediyor. GE hisseleri satma çalışmalarını sürdürdü. Uğraşları sürüyor. Bir sürpriz yapabilirler” dedi.

BDDK fonları istemedi
GE kaynakları da görüşmelerin devam ettiğini doğrulayarak, şubat başında açıklanan sürecin devam ettiğini, dünya ekonomisindeki gelişmelerin de görüşmeleri olumlu etkileyecek nitelikte olduğu belirtti.
GE’nin Garanti Bankası’ndaki hisselerinin satışına ilişkin yazlarında yaşanan son gelişmelerde, Doğuş Grubu’nun da hisseleri satın almasının yanı sıra blok satış ve yurtdışında halka arz gibi seçenekler gündeme gelmişti. Ancak bu seçeneklerden Doğuş Grubu’nun hisseleri alma opsiyonuna grubun bankacı profesyonellerinin sıcak bakmadığı bankacılık çevresinde konuşulmuştu.
Yatırım fonlarına blok satış ve halka arz seçenekleri de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından olumlu karşılanmamıştı.

Piyasa değeri 34 milyar TL
Satış için masaya oturan bankalar içinde en kuvvetli alıcı olarak İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın (B.B.V.A ) adı öne çıkmıştı.
Yaz aylarında ise dünyadaki krizden etkilenmeyen bankalar arasında başı çeken HSBC Grubu’nun GE’nin Garanti Bankası’ndaki hisseleriyle ilgilendiği haberleri dış basında yeraldı.
Büyüme için satın almalar peşinde olan HSBC, Kolombiya, Endonezya, Vietnam, Mısır, Türkiye ve Güney Afrika’yı izliyor.
Garanti Bankası’nın şu günlerdeki piyasa değeri 34 milyar Türk Lirası düzeyinde bulunuyor.

GE, Garanti’de  sürpriz yapabilir