Ekonomi Geleceğin bankasına LAB ile şekil verecek

Geleceğin bankasına LAB ile şekil verecek

21.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akbank LAB ile global yenilikleri bankacılığa taşıyacaklarını belirten Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ulutaş, geleceğin bankacılığının şekillenmesine öncülük edeceklerini söyledi

Geleceğin bankasına LAB ile şekil verecek

Akbank, yenilikleri hızlı bir şekilde adapte edip müşterilerine iyi bir bankacılık deneyimi sunmak için Akbank LAB’ı kurdu.

Haberin Devamı

Banka, Direkt Bankacılık birimine bağlı olan Akbank LAB ile global yenilikleri hızlı bir şekilde bankacılık uygulamalarına taşıyarak, geleceğin bankacılığının şekillenmesine öncülük etmeyi hedefliyor.

‘Geleceğin bankacılığının laboratuvarı’ olarak nitelendirilen Akbank LAB’de çalışanlar, çok hızlı değişen teknolojiyi kullanarak, müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak yenilikçi ürün ve hizmetleri araştırıyor, bunları üreten ve geliştiren kişi ve kurumlar ile temasa geçiyor.

Düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Akbank LAB’de global standartlara uygun bir inovasyon uygulama modeli işletiyoruz. Akbank LAB’de danışmanlık, finans, bilgi teknolojileri ve pazarlama disiplinlerinden gelen merkezi bir ekip yer alıyor. Bu ekip 100’den fazla çalışanımızın aktif rol aldığı, herkesin katılabildiği inovasyon sürecin koordinatörlüğü görevini üstleniyor” dedi.

Haberin Devamı

3 yeni proje

Farklı iş birimleri, kusursuz müşteri deneyimi, finansal danışmanlık, dijital ödemeler, kredi skorlama, operasyonel mükemmelilik gibi bankanın belirlediği odak alanda fikir geliştirilen fikirlerin doğru finansal hizmet için projelendirildiğini söyleyen Ulutaş, şöyle konuştu:

“Başarılı bulunanlar fikirler kanıtlama aşamasına geçiyor. Fikirlere uygun çözüm bulabilmek amacıyla finansal teknoloji şirketiyle iletişime geçiyoruz. Akbank LAB, süreçleri döngüler halinde yönetiyor. İlk yılımızda KolayIK, Paraşüt gibi birçok önemli projeye imza atarak, müşterilerimizin kullanımına sunduk. 2018’deyse bu sayıyı üçe çıkarmayı planlıyoruz.”

Maliyetler düşecek

Blockchain teknolojisi ve uluslararası para transfer sistemlerine ilişkin de bilgiler veren Ulutaş, Akbank’ın, uluslararası para transferinde son teknolojiyi kullanarak şeffaflık ve hızı artırıp, maliyetleri düşüren Ripple ile anlaşan ilk Türk Bankası olduğunu söyledi.

Ulutaş, “2018 yılı içinde Ripple teknolojisini önce kurumsal ardından da bireysel müşterilerimizin işlemlerinde kullanıma alacağız” dedi. Blockchain teknolojisinin, varlıkları en yüksek güvenlikte ve aracılara ihtiyaç duymadan, açık bir ağ üzerinden herkesin erişimine sunduğunu belirten Tolga Ulutaş, şunları söyledi:

“Blockchain kayıtların değiştirilemediği ve geri alınamadığı bir veri tabanı. Zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen ama kırılamayan blockchain teknolojisiyle müşterilerimize birçok farklı alanda yenilikçi dijital ürünler sunmaya devam edeceğiz.”