Ekonomi Genç Türk girişimciler Obama’ya hazırlanıyor

Genç Türk girişimciler Obama’ya hazırlanıyor

05.02.2010 - 00:34 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Barack Obama’nın nisan ayında yapacağı girişimcilik zirvesinde Türkiye’yi temsil edecek olan ve Endeavor Etkin Girişimcileri Destekleme Derneği’nin desteğini alan 5 firmadan 3 girişimci basına tanıtıldı

Genç Türk girişimciler Obama’ya hazırlanıyor

ABD’deki zirve 26-27 Nisan’da Washington’da yapılacak. Zirveye 5’i Türkiye’den 150 girişimci katılacak. Türkiye’den katılacak 5 firmadan 3’ü Uluslararası Endeavor’ın 2007 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye ayağının desteğini alan AirTies (Bülent Çelebi), Pozitron (Fatih İşbeceren) ve Yemeksepeti.com (Nevzat Aydın) oldu. Zirveye ayrıca Technopolis (Şirin Elçi) ve Deulcom International (Baybars Altuntaş) katılacak.

‘Manevi destek verdik’
Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, derneğin “etkin girişimcilere” manevi destek verdiğini belirterek, “Ekonomi tarihimiz birçok büyük fikir ve büyük cesaretle işe atılıp bir iki yıl sonra kaybolan şirketlerle dolu. Bunun olmaması için etkin girişimci diyoruz ve bunlara destek veriyoruz. Önce büyük bir fikri, iyi bir vizyonu ve cesareti olacak daha sonra da hızlı bir şekilde büyüyecek, ülkeye istihdam yaratacak, bu büyümeyi sürdürebilecek ve potansiyelini hep yukarı çıkartacak” dedi.
Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da lider ve öncü özellikleriyle fark yaratan her ülkeden 5 firma seçildiğini belirtti. Koç, zirve için ağırlıklı olarak teknoloji firmalarının seçildiğini ifade etti.