Ekonomi Girişim fikrini kitle fonlayacak

Girişim fikrini kitle fonlayacak

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Bora Oruç, fikir sahibi girişimcilerin, finansal geçmişlerinin olmaması ya da zayıf olmasından dolayı, bankalara teminat veremediklerini belirterek, “Bu tarz şirketlerin desteklenmesinde bir finansman açığı mevcut. Bunu maalesef bankacılık sektörü ya da sermaye piyasalarının finansman yöntemleriyle, mevcut finansman yöntemleriyle finanse edemiyoruz” dedi.

Girişim fikrini kitle fonlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen ve “Türkiye’de Kitle Fonlamasına İlişkin İkincil Düzenlemeler Hakkında Destek” projesi kapsamında PwC ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye’de Alternatif Bir Finansman Yöntemi Olarak Kitle Fonlaması” konferansı, Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin katma değeri yüksek bir üretim modeline geçmek istediğini hatırlatan Oruç, “Girişimcinin, proje sahibinin, fikir sahibi insanların desteklenmesi gerekiyor” dedi. Oruç, bu tür girişimcilere, kitle finansmanı yönteminin alternatif bir çözüm olacağını ifade etti.