Ekonomi Giyim ‘tavan’a uyumlu

Giyim ‘tavan’a uyumlu

01.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Giyim ‘tavan’a uyumlu

Giyim ‘tavan’a uyumlu


Hükümetin fiyat artışlarının yüzde 20'yle sınırlanması çağrısına, hazırgiyimcilerden 'Tavana uymamıza gerek yok. Zaten yüzde 70 indirim yapıyoruz' yanıtı geldi


       Piyasada yaşanan durgunluk, tekstil ve hazırgiyimcileri yüksek indirimli satışlara iyice alıştırdı.
       Vitrinlere yansıyan indirim oranları yüzde 70 kadar düşerken, fiyatlar bir önceki yıl ile hemen hemen aynı.
       İndirimle yaşamaya alıştıklarını söyleyen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Bülent Atuk, "Hükümet, özel sektörden fiyat politikasını hedef enflasyona göre belirlemesini istiyor. Bu hazırgiyim sektörü için geçerli olamaz" dedi.
       Zaten yıl içinde sürekli indirim yaptıklarına dikkat çeken Atuk, "Bizim yüzde
       20 tavanına uymamıza gerek yok. Bırakın yüzde 20 zammı, yüzde 70 indirim yapıyoruz" diye konuştu.

Etiketler değişmedi

       İndirimlerle fiyatların giderek gerilediğine işaret eden Atuk, bir önceki yıla ait etiketlerin bile değiştirilmediğini kaydetti.
       Sektör tarafından fiyat dışı rekabet unsurunun kullanılması ve bilinmesi gerektiğini belirten Atuk, sektörde girdi maliyetleri ile kar marjı arasında olumsuz fark bulunduğunu ifade etti.
       Hazırgiyimin, hükümetin enflasyon hedefine en fazla uyacak sektör olduğunu kaydeden Atuk, para programıyla ilgili olarak da "Söylemesi kadar dinlemesi de güzel bir senaryo" diye konuştu.
       Rekabet şanslarının yitirilip yitirilmeyeceğinden kaygılandıklarını söyleyen Atuk, "Dış ticarette yaşanacak herhangi bir sorun için müdahale yapılacağı sözü bizi biraz olsun rahatlattı" dedi.