Ekonomi Google Glass geri dönüyor

Google Glass geri dönüyor

30.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji devi Google, akıllı gözlükte yeni hamleye hazırlanıyor. Google’ın bir süre önce rafa kaldırdığı Glass projesinde yeni gelişmeler var.

Google Glass  geri dönüyor

Glass 2 için çalışan firma, yeni gözlüğü kurumsal alanda yaygınlaştırmayı hedefliyor. Yeni modelin ilk fotoğrafları da sızdırıldı.

Haberin Devamı

Görüntü ve tasarım olarak eski modeline göre daha gelişmiş görünen Google Glass 2, katlanabilir prizma kanada sahip. Glass 2, günlük kullanımdan ziyade iş sahasında kullanıma göre geliştiriliyor.

Daha çok geliştirildi

Yeni gözlüğün çift saplı yerine tek saplı bir model olduğu görülüyor. Ergonomisi açısından da özel bir bükülme noktasına sahip. Artık akıllı gözlük daha rahat katlanabilecek.

Teknik özellikleri de daha iyi görünüyor. Intel işlemci, daha uzun pil ömrü, daha iyi kablosuz ağ iletişimi, daha gelişmiş ısı yönetimi olacak. Google for Work uygulamalarının da yeni gözlüğe uyarlanması bekleniyor. Şarj girişi de yeniden tasarlandı. Gözlüğün yeni şarj girişi daha kullanışlı olacak. Akıllı telefondan bağımsız olarak da kullanımı mümkün kılınacak.

Haberin Devamı

Google Glass 2’nin fiyatının eski modelle benzer olacak. Glass 1’in, 1.500 dolar fiyatı vardı.