Ekonomi Groupama, Güven Sigorta’nın alım işlemini tamamladı

Groupama, Güven Sigorta’nın alım işlemini tamamladı

19.11.2008 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

Groupama, Güven Sigorta’nın alım işlemini tamamladı

Groupama, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (TTKKMB) ait olan Güven Sigorta ve Güven Hayat sigorta şirketlerinin yüzde 99 hissesini 180 milyon avro karşılığında satın alma işlemlerini tamamladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Groupama’dan yapılan yazılı açıklamada, 1924 yılında kurulan Güven Sigorta’nın, hasar sigortalarında pazarın yüzde 2,4’ünü elinde bulundurarak, sektöründe 13’üncü sırada, 1973 yılında kurulan Güven Hayat’ın ise yüzde 1,2’lik bir pazar payıyla Türk hayat sigortası pazarında 15’inci sırada yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, iki şirketin toplam cirosunun 2007 yılında 246 milyon YTL olarak gerçekleştiği belirtildi.

Groupama’nın Uluslararası Genel Müdürü Jean-François Lemoux, satın almayla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Tarım alanında yüz yıllık bir deneyimimiz var. Güven Sigorta ile Türkiye’de bu deneyimden yararlanarak tarım alanındaki gücümüzü artıracağız ve bu pazarın tartışmasız lideri olup, pazarı geliştirmeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Bu yeni yatırım, Türk sigorta pazarına duyduğumuz güvenin somut bir kanıtıdır. Potansiyel olarak zengin olan bu pazardaki varlığımızı büyütmek istiyoruz. Hedefimiz, büyük gelişme potansiyelimize, aramızda yarattığımız sinerjiye ve verimliliği iyileştirme atılımlarımıza dayanarak liderliğimizi kesinleştirmektir. Tarım kooperatifleriyle kurduğumuz ortaklık Türkiye’deki en geniş dağıtım ağını kurmamızı sağlayacaktır."

Açıklamada ayrıca, Groupama’nın, 2006’da Başak Sigorta ve Başak Emeklilik şirketlerini satın aldığı hatırlatıldı.