Ekonomi GS hisselerinde kan kaybı

GS hisselerinde kan kaybı

24.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş borsada da fırtına

GS hisselerinde kan kaybı



     Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyonluğa adım adım yaklaşması, hem halka açık şirketin kasasını, hem yatırımcıyı sevindiriyor. Beşiktaş hisseleri dünkü yüzde 9.17'lik artışla 29.750 liraya çıktı ve son iki haftada yüzde 60 değer kazandı.
     Beşiktaş Futbol Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Metin Kesik, hisselerinin son günlerde değer kazandığına işaret ederek, bunda Beşiktaş'ın Birinci Süper Lig'de şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılması ve buradan gelir elde etmesi beklentisinin etkili olduğunu söyledi. İlk beş ayda 1 milyon doları aşan promosyon satışı yaptıklarına dikkat çeken Kesik, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda ''ayak bastı parası'' olarak en az 5 milyon dolar elde edeceğini, turları geçtikte bu rakamın artacağını söyledi.
     
     'Şimdi telafi ediyoruz'
     Kesik, hisselerinin değer kazanmasında, 31 Mayıs'ta açıklayacakları bilançoda kâr beklentisinin de etkili olduğunu belirtirken, şirketin 9 aylık kârının 9.9 trilyon lira olduğunu bildirdi. Kesik, "Önümüzdeki yıl kâr beklentimiz bu yılkinden daha fazla" dedi. Beşiktaş hisselerinin borsada 57.500 liradan işlem görmeye başladığını anımsatan Kesik, "15.500'lere düştüğü zaman yatırımcılarımızı biraz üzdük. Şimdi telafi ediyoruz" dedi. Ligin bitimine iki maç kala, beş puan önde bulunan Beşiktaş, bu hafta en yakın rakibi Galatasaray ile oynayacak.
     
     Beşiktaş'la aynı dönemde 87.000 liradan halka arz edilen Galatasaray Sportif A.Ş hisseleri de Beşiktaş hisseleri gibi önce hızlı bir düşüş yaşadı ve 24 Mart'ta 31.000 liraya kadar gerileyerek yüzde 65 değer kaybetti. Ancak hisseler 5 Mayıs'ta 49.500 liraya çıkmasına rağmen, dün yüzde 0.57'lik kayıpla 43.750 liraya indi. Galatasaray'ın halka arzından 3 bin 767 kişi hisse almıştı.
     
     Geçen yıl 19 Şubat'ta 57.500 liradan halka arz edilen Beşiktaş'ın hisseleri aynı yılın 13 Ekim'inde 15.500 liraya kadar geriledikten sonra bu yıl 24 Mart'a kadar 18.500 lira arasında dalgalandı. Ancak Beşiktaş'ın şampiyonluğa her gün biraz daha yaklaşması hisselerinin borsadaki değerini yükseltti. Dün yüzde 9.17 prim yapan Beşiktaş hisseleri 7 Mayıs'tan bu yana geçen 15 günde yüzde 60 değer kazandı. Beşiktaş'ın halka arzından 7 bin 884 kişi hisse almıştı.
     


EKONOMİ


Şimdi su ve benzin, sonra 2.5 milyar dolarlık ticaret
Kasası dolan Kartal İstinye'de uçuyor...
'Kardemir yaklaşımı'
Merkez sanal müdahale etti faiz üç-beş puan inse iyi olur
Bolluk dövizi ucuzlattı
Tüpraş ve Tekel haziranda satışta
Vücudun bomba gibi yalnız karnını içine çekmişsin
Adidas üretimini Türkiye'ye kaydırdı
Faiz indirimi bekleniyor
BDDK'dan 'bağımsız otorite' yasa taslağı
İMKB'de KOTEDER paneli
Peşin vergide yüzde 2.5 indirim
Aria: Zarara uğratıldık
Kamu borç yönetimi masaya yatırılacak