Ekonomi GS kabloyu kopardı TT Arena akıllandı!

GS kabloyu kopardı TT Arena akıllandı!

20.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom Arena’da, TTNET işbirliğiyle maçlarda kablosuz internet dönemi başlıyor. Bu futbol sezonunda taraftarlar 400 megabite kadar hızlarda internete bağlanabilecek

GS kabloyu kopardı TT Arena akıllandı

Galatasaray ve TTNET işbirliğiyle, Türk Telekom Arena’da maç izlerken kablosuz interneti (Wi-Fi) kullanmak mümkün olacak. Kurulacak 335 erişim noktasıyla Galatasaray’ın stadı akıllı stadyuma dönüşüyor. 50 bin seyirci kapasiteli staddda taraftarlar, beşinci nesil Wi-Fi teknolojisiyle 400 megabit saniyeye varan hızlarda internete bağlanabilecek.

Maç keyfini artıracak
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, 2014-2015 sezonunda başlayacak ve 2019-2020 futbol sezonu bitimine kadar sürecek işbirliği ile ‘GS TTNET WiFi’ kablosuz internet hizmetinin stadda oynanacak tüm karşılaşmalarda aktif olacağını söyledi. Kaya, ‘GS TTNET WiFi’ hizmetinden TTNET abonelerinin internet paketleri dahilindeki hediye Wi-Fi dakikaları ve TTNET abonesi olmayan kullanıcıların da kredi kartları ile ön ödemeli paket satın alarak yararlanabileceğini söyledi.
Kaya, “Taraftarlar maç izlerken özel görüntüleri paylaşmak istiyor. Bu hizmetle mobil şebekeden önemli yük alacağız. Tablet kullanıcı sayısı da çok hızlı artıyor. 2013’de satılan tablet sayısı 1.8 milyon. Bunların yüzde 85’i internete Wi-Fi üzerinden bağlanıyor. Türkiye genelinde şu anda 5 bin Wi-Fi noktamız var” diye konuştu.

Diğer stadyumlar hedefte
Kaya, bütün tribünlerde Wi-Fi servisi vereceklerini ve Türk Telekom Arena’nın Türkiye’de ilk akıllı futbol stadyumlarından biri olacağını belirterek, Türkiye’deki diğer stadyumlarla da gelen talebe bağlı olarak bu tarz işbirliklerine gidebileceklerini kaydetti.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da, akıllı stadyumla taraftar ve misafirlerine yüksek hızda internet hizmeti sunacaklarını belirterek, “Türk Telekom Arena’da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay ve etkin bir biçimde kullanacak. Örnek bir projeden gururluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırım tutarı 2.8 milyon TL’yi bulacak...
Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık ise, “Bu ağ üzerinde kuracağımız online platform ve uygulamalarla taraftarlarımız mobil akıllı iletişim cihazlarıyla Galatasaray’dan güncel haberleri anında alabilecek. Takımımızın son dakika videolarını izleme şansına sahip olacak” dedi. Işık, proje için TTNET’in 2018 yılına kadar sürecek 2.8 milyon TL’lik yatırım yaptığını ve projenin Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasındaki Fenerbahçe maçı ile start alacağını da kaydetti.

‘MANU’ tableti yasakladı...
İngiltere’nin efsane futbol takımı Manchester United, yeni aldığı kararla maçlara tablet bilgisayar getirilmesini yasakladı.
Yeni teknik direktör Louis van Gaal yönetiminde alınan kararla Old Trafford’a güvenlik nedeniyle tablet bilgisayar sokulmasına engel konuldu. Taraftarlara gönderilen e-posta’da şöyle denildi: “Taraftarlar 15x10 santimetre ebatından daha büyük elektronik cihazlarla stada giremez. Tablet ve dizüstü bilgisayarlar bugünden itibaren yasaklanmıştır.
Ayrıca büyük çanta, kamera, büyük lense sahip fotoğraf makineleri ve küçük pet şişedeki su dışında sıvı maddelerle stada girmek de yasak.” Çoğu taraftar bu uygulamalar üzerine tepkisini sosyal medyada gösterdi.
EKONOMİ SERVİSİ

Haberin Devamı

PSV’den internet protestosu
Hollanda’da PSV Eindhoven’lı taraftarlar ise kulüp yönetimini kablosuz internet hizmeti nedeniyle protesto ettiler. Eindhoven’ın maçlarını oynadığı statta kablosuz internet erişimi sağlanmasını istemeyen bazı taraftarlar, bu hizmetin takıma desteği azaltacağını iddia etti. Maçta açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getiren taraftarlar, taraftarların takıma tezahürat etmek yerine cep telefonlarıyla ilgilendiklerini dile getirdi.
EKONOMİ SERVİSİ