Ekonomi Güral’dan Diyarbakır’a 3 milyon euro’luk yatırım

Güral’dan Diyarbakır’a 3 milyon euro’luk yatırım

08.12.2009 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güral grubu bünyesinde bulunan Kütahya Yapı Kimyasalları (KYK) firması dördüncü fabrikasını Diyarbakır’da kuracak.3 milyon euro’ya mal olması beklenen fabrika yapı kimyasalları üretimi yapacak

Güral’dan Diyarbakır’a 3 milyon euro’luk yatırım

Eskişehir, Samsun ve Adana’dan sonra Diyarbakır’a yatırım yapacaklarını söyleyen KYK Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, “Bu fabrikadan Güneydoğu’da bulunan illere satış yapılacak. Aynı zamanda yakın bölgede bulunan başta Irak olmak üzere diğer ülkelere ihracat hedefliyoruz” diye ifade etti.
Fabrikada derz dolguları, seramik yapıştırıcıları, su izolasyon ve ısı yalıtım sistemleri gibi malzemelerin üretileceğini belirten Sürmeli, “Sektörde nakliye önemli bir gider kalemi olduğu için satış yapılan bölgede üretim yapmak daha avantajlı hale geliyor” dedi.

20 ülkeye ihracat
Kütahya Yapı Kimyasalları’nın, 20 ülkeye ihracat yaptığını belirten Sürmeli, “Eskişehir Merkez Fabrika olmak üzere Samsun ve Tarsus fabrikamızda toplam 250 bin ton üretim kapasitesiyle çalışıyoruz. Aynı kapasitede üretim yapacak Diyarbakır fabrika yatırımının inşası ise hızla devam ediyor. Burada ilk aşamada 25 kişiyi istihdam edeceğiz. Bünyemizde 42 farklı ürün ve 160 ürün çeşidimiz bulunuyor. Bayi sayımız da 200” diye konuştu.

Haberin Devamı

Binalara enerji kimlik karnesi
5 Aralık 2009’dan itibaren yürürlüğe giren ‘Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ gereği binaların enerji tüketimine göre ‘Enerji Kimliği Belgesi’ düzenlenmesi gerekiyor. KYK Ürün Müdürü Yasemin Kebapçı Çevik, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Ev satın almak ya da kiralamak isteyenler binaların ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne bakacaklar. Yönetmelik ilk etapta yeni binaları kapsayacak, mevcut binalarda ise 10 yıllık süre tanınacak.” Mevcut durumda yapı yalıtımının ön plana çıktığını vurgulayan Çevik, “KYK olarak Mantotherm markasıyla dış cephe ısı yalıtım ihtiyaçlarını karşılayacak ürün çeşitliliği sunuyoruz” dedi.