Ekonomi Güvenliğimiz cam filminden önemli

Güvenliğimiz cam filminden önemli

08.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçların ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka  sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini belirterek, “Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız” dedi.

Güvenliğimiz cam filminden önemli

AA’ya konuşan Özlü cam filmi yasağının hiç kalkmadığını belirterek, “Şu anda cam filmi taktırmış olan vatandaşlarımız da yasak varken cam filmi taktırdılar. Biz bakanlık olarak cam filmi yasağını kaldırmak istedik. Geçen yıl bu niyetimizi beyan ettik, ilgili kurumlardan da olumlu görüşler aldık ve yönetmelik yayımladık” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin, artan terör eylemleri sebebiyle şüpheli şahısların tespitinde sıkıntı yaşandığını aktardıklarını dile getiren Özlü, bu nedenle de cam filmi yasağının kaldırılmaması yönünde görüş beyan edildiğini kaydetti.
Özlü, cam filmi yasağının kalkmamasının, güvenlik gereği olduğunun altını çizdi. Özlü, “Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız. Sadece fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli arka camların kullanımı serbest” dedi.

Haberin Devamı