Ekonomi Güzel kokmak mı... O da ne?

Güzel kokmak mı... O da ne?

01.04.2010 - 16:18 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kişi başı yıllık deodorant harcaması 1 avro iken bu rakam İngiltere’de 11, Arjantin’de ise 8 avro olarak gerçekleşti

Güzel kokmak mı... O da ne

Güzel kokmak mı... O da ne
Türkiye’de kişi başı yıllık deodorant harcaması 1 avro iken bu rakam İngiltere’de 11, Arjantin’de ise 8 avro olarak gerçekleşti.
Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, düzenlenen basın toplantısında, dünyadaki ve Türkiye’deki deodorant tüketim alışkanlıkları ve Unilever markası Rexona’nın deodorant kategorisindeki 2010 yılı hedeflerini paylaştı.
Türkiye’nin, deodorant kullanım alışkanlığı ve bilinci konusunda hala birçok ülkenin gerisinde olduğunu dile getiren Uzun, Türkiye’de deodorantın günlük bir ihtiyaç olarak algılanmadığını ve bu nedenle günlük kişisel bakım rutinlerine dahil edilmediğini anlattı.
Dünya kişisel temizlik ve bakım pazarının büyüklüğünün 58 milyar avro olduğunu, bunun yüzde 33’lük bölümünü saç bakım ürünlerinin, yüzde 25’ini kişisel temizlik ürünlerinin, yüzde 14’ünü ise deodorantların oluşturduğunu bildiren Uzun, Avrupa’da 100 kişiden 80’inin, Kuzey Amerika’da 95’inin, İngiltere’de 85’inin deodorant kullandığını, bu rakamın Asya’da ise 7 kişi olarak belirlendiğini söyledi.
Türkiye’de de 100 aileden 33’ünde deodorant kullanımı olduğunu, deodorantın ihtiyaç değil lüks olarak algılandığını anlatan Uzun, İngiltere’de yılda kişi başı deodorant harcamasının 11 avro, Arjantin’de 8 avro, Türkiye’de ise 1 olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Unilever olarak önemli misyonlarından birinin, insanların kendilerini iyi ve güzel hissetmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Uzun, gerçekleştirdikleri çeşitli çalışmalarla kişisel bakım pazarını teşvik ettiklerini söyledi.
Markanın bilinçlendirme çalışmalarını bu yıl oyuncu Beren Saat ile gerçekleştireceğini belirten Uzun, bu çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarını, deodorant ürünlerinde cirolarının kriz yılı 2009’da yüzde 23 oranında arttığını bildirdi.
Uzun, bir soru üzerine Türkiye kişisel bakım pazarının 2,5 milyar lira olduğunu, bunun 147 milyon liralık bölümü deodorantların oluşturduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

KADINLARDA DEODORANT KULLANIMI DAHA YAYGIN
Unilever Deodorant Kategorisi Marka Müdürü Selin Postacılar ise her gün duş almanın, parfüm veya pudrasız deodorant kullanmanın, kişinin kendisini gün boyu kuru ve temiz hissetmesi için tek başına yeterli olmadığını belirterek, bu yıl kadınları deodorant kullanma konusunda bilinçlendirirken, reklam filminde işledikleri “Rexona Kuruluk Testi” uygulamasını 2 milyonun üzerinde kadına ulaştıracaklarını anlattı.
Postacılar, bir soru üzerine kadınlarda deodorant kullanımının erkeklere oranla daha yaygın olduğunu söyledi.
Unilever Ev ve Kişisel Bakım Grubu Ar-Ge Müdürü Ayşegül Yanık Kızıltepe ise terleme konusunun hem kadınların hem de erkeklerin sosyal yaşantılarını doğrudan etkilediğini, antiperspirant özellikli deodorantların kullanımının sağlık açısından herhangi bir risk taşımamakla beraber, terden kaynaklanan ıslaklığa ve ter kokusuna bağlı olumsuz etkileri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu vurguladı.
Toplantıda verilen bilgiye göre Rexona, yürüteceği bilinçlendirme ve iletişim çalışmaları için işbirliğine girdiği Beren Saat ile kadınlara önemli mesajları ulaştırmayı hedefliyor.
Kadınları, antiperspirant özellikli deodorant kullanmaya yöneltmeyi hedefleyen Rexona, hayata geçireceği Rexona kuruluk testi çalışması kapsamında, 2 milyonun üzerinde kadına sunacağı Rexona Kuruluk Testi kitleriyle, onlara deodorant kullanımının yarattığı farkı deneyimletecek.