Ekonomi Hakem Fırat Aydınus köfteci açıyor

Hakem Fırat Aydınus köfteci açıyor

15.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun en başarılı hakemlerinden FIFA kokartlı Fırat Aydınus (36), yemek sektörüne giriyor.

Hakem  Fırat Aydınus  köfteci açıyor

Aydınus, İstanbul Bahçelievler’de yeni yapılan Carrefoursa Alışveriş Merkezi’nde bir köfteci dükkânı açmaya hazırlanıyor.
27 Temmuz’da ‘Aydınus Gıda Turizm’ adlı bir şirket kuran ünlü hakem, Akhisarlı köfte zinciri Köfteci Ramiz’den de bayilik aldı. Şu an tadilatı süren köfteci, bu ay içinde hizmete girecek.

TFF temsilcisi tanıştırdı
Fırat Aydınus’un yeni işteki ortağı ise, yine aynı camiadan: Klasman hakemi Sinan Cem İpek...
Edinilen bilgiye göre, Aydınus ve Köfteci Ramiz’in yolları yeşil sahada kesişmiş. Ramiz’in sahibi olan 5 kardeşten Birtan Taşkınlar (50), aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) temsilci görevini yürütüyor. Taşkınlar’la futbol dünyasından gelen bu tanışıklıkla, Aydınus uzun zamandır aklında olan gıda işine başlamış. Aslen mühendis olan Aydınus, daha önce de Bağdat Caddesi’nde üst düzey yöneticilere hızlı okuma dersi veren bir kursta çalışıyordu. Aydınus, böylece girişimciliğe adım atmış oldu.

Olaylı derbinin hakemi
Hakemliğe 1993’te başlayan ve geleceği en parlak Türk hakemleri arasında gösterilen Aydınus, bu sezona Gençlerbirliği - Kayserispor maçını yöneterek başladı.
Geçen sezon Süper Lig’de 18 maçta düdük çalan Aydınus’un en çok hatırlanan maçı ise nisanda şampiyonluk düğümünü çözen olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi oldu. Golsüz berabere biten maçta Aydınus, birbirleriyle boğuşan Galatasaraylı Emre, Arda ve Fenerbahçeli Semih ile Lugano’yu kırmızı kartla oyundan atmıştı.

Alican Ulusoy, atık fabrikası kuruyor
Ulusoy Topluluğu’nun geçen yıl aile içi anlaşmazlık nedeniyle bölünmesinin ardından, holdingin nakliye işlerini devralan ve Belçikalı lojistik devi Ziegler’le ortaklık kuran Alican Ulusoy, şimdi de direksiyonu bambaşka bir yatırıma çevirdi.
Ulusoy, fabrikalardan çıkan endüstriyel atıkları ekonomiye geri kazandırmak için kolları sıvadı. Geçen ay ‘Ulusoy Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi’ adlı 300 bin lira sermayeli bir şirket kuran Alican Ulusoy, Türkiye’nin en büyük fabrikalardan çıkan atıkları ayrıştırmayı ve geri dönüşümünü sağlamayı planlıyor.
Edinilen bilgiye göre, uzun zamandır süren fizibilite çalışmalarının ardından kurulan yeni şirket, kâğıt ve plastik gibi metal türevleri ile metal atıkların geri dönüşümü için çalışacak.

İSO 500’ün peşinde...
Şirket, evsel ve kimyasal atıklarla ise ilgilenmeyecek. Alican Ulusoy, İSO 500 listesindeki bazı büyük şirketlerle endüstriyel atıkları için görüşmelere de başlamış. Çünkü büyük şirketler, atıklarını ihaleyle veriyor. Anlaşma sağlanınca atıkları ayrıştırma işlemi genelde tesis binasında yapılıyor. Ancak geri dönüşüm için tesise yakın bir fabrika kuruluyor.
Alican Ulusoy’un yeni şirketteki ortakları arasında Prometheus Danışmanlık firmasının sahibi Yücel Atış da bulunuyor. Çevre bilincinin artmasıyla Türkiye’de geri dönüşüm giderek yaygınlaşıyor. Kısa süre önce de Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) öncülüğünde 120 milyon euro’luk bir tehlikeli atık fabrikası kurulması için düğmeye basılmıştı.