Ekonomi Hamoğlu kardeşlerin karşılıksız çek davası

Hamoğlu kardeşlerin karşılıksız çek davası

30.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamoğlu Holding’teki hisselerini satan Aydın Hamoğlu, ağabeyi Ahmet Hamoğlu’na ‘karşılıksız çek’ davası açtı

Hamoğlu kardeşlerin karşılıksız çek davası

Bir zamanlar 750 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 20 kişisi arasında yer alan işadamı Ahmet Hamoğlu’na holdingteki hisselerini satan kardeşi Aydın Hamoğlu dava açtı. Kardeş Hamoğlu ağabeyinin verdiği çekin karşılıksız çıktığını belirterek mahkemeye başvurdu. İşadamı Ahmet Hamoğlu’nun en küçük kardeşi Aydın Hamoğlu’nun Hamoğlu Holding’teki hissesini 14 milyon 400 bin euro’ya satın almasıyla başlayan süreçte kardeşler mahkemelik oldu. Aydın Hamoğlu 2010 yılında hisselerinin tamamını hazırladıkları bir protokolle ağabeyi Ahmet Hamoğlu’na devretti.

18 tane çek verdi
Yapılan devir sözleşmesinde Ahmet Hamoğlu kardeşine 14 milyon 400 bin euro’nun yanı sıra, boşanan eş ve çocukların nafakasını, okula giden çocukların masrafı ile ev kiralarını ödemeyi taahhüt etti.
Ödeme için de her biri 800 bin euro civarındaki 18 adet çek Aydın Hamoğlu’na verildi. Ancak 16 Ocak 2012 tarihinde ödeme günü gelen çekle birlikte bankaya giden Aydın Hamoğlu karşılıksız çek sürpriziyle karşılaştı. Ağabeyinin kendisinden mal kaçırdığı iddiasıyla mahkemeye başvuran Aydın Hamoğlu, holdingin kredi borcuna karşılık Halkbankası’na bırakılan 100 milyon TL’lik arazi için de Halk Bankası’na 34 milyon TL’lik dava açtı.

Haberin Devamı

‘Şirketi zarara uğrattı’ iddiası

Ahmet Hamoğlu’nun avukatı Şevket Çelik de 4 Nisan’da mahkemeye verdiği dilekçede, şirketler ve holdingin Ahmet Hamoğlu tarafından kurulduğunu, küçük kardeşin de yönetime katıldığını ve zaman zaman yanlış kararlarla şirketi zarara uğratmasına rağmen Ahmet Hamoğlu’nun kendisine hisse verdiğini belirtti.
Avukat Çelik, müvekkilinin mal kaçırmadığını da ifade etti. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Hamoğlu’nun yaptığı Hamoğlu Holding bünyesinde Klasis Hotel, Klasis Golf Hotel, Kız Kulesi, Maxi marketleri, Toyota bayiliği, Volkan tuğla fabrikaları gibi girişimler bulunuyor.