Ekonomi Hangi akıllı telefonun pili daha fazla gidiyor?

Hangi akıllı telefonun pili daha fazla gidiyor?

30.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

iPhone ve Galaxy gibi telefonlarda tasarım ve teknolojik özellikler öne çıkıyor olsa da, hiç şüphesiz en önemli konu pil performansı

Hangi akıllı telefonun pili daha fazla gidiyor

Akıllı telefon alırken kullanıcılar bir çok kritere dikkat ediyor. Ancak kabul edelim ki hayatı en çok etkileyen ve fark yaratan parametre batarya ömrü. İngiltere merkezli Which.co.uk tarafından hazırlanan bu konudaki bilgi grafiği piyasada en popüler olan akıllı cihazlar arasında ilginç karşılaştırmaları önümüze seriyor. Sonuçlar çarpıcı.
Elimizdeki grafiğe göre Güney koreli üretici Samsung’un Galaxy S4 en başarılı genel pil performansına sahip cihaz.
ABD’de adeta fenomen olan ardından dünyaya yayılan iPhone 5 ise çabuk şarj oluyor ancak konuşma süresi ve internet kullanımı alanlarında rakiplerinin çok gerisinde yer alıyor. Apple iPhone 5’in 499 dakikalık konuşma süresine karşılık Galaxy S4 toplamda 1051 dakika ile resmen şov yapıyor.

Hangisi internet canavarı?
İnternet kullanımında da haberler Apple cihazı için çok iç acıcı değil. iPhone 5’in 261 dakikasına karşılık Samsung Galaxy s4, 405 dakika vaadediyor. Sony’nin Xperia Z modeli ise 985 dakika ile çılgın atmakta.

Haberin Devamı

Hangi akıllı telefonun pili daha fazla gidiyor

Bana arkadaşını söyle sana ‘cep’ini söyleyeyim
Günümüzde arkadaş olmak fazla kolay, ancak öyle kalabilmek ise çok zor. Dijital nesil iki realitenin de sorumlusu aslında.
Sadece bir bilgisayar sandalyesine oturarak ihtiyaç fazlası kişilerle sürekli tanışmak mümkün artık. Aynı teknoloji, arkadaşlarla olan sosyal ilişkileri baltalayarak bir kaos dengesi kurmayı da ihmal etmiyor.
Manzara genelde şöyle: Tanıdıklarla bir araya gelinen ortamlarda akıllı telefonlar masaya konur. Sonrasında birer ikişer o cihazlar ele alınır. Muhabbet kesilir. Kimi twitter’da @, kimi Candy Crush’ta can derdine düşer.

Elden bırakın
Whatsapp’ta online olmasına rağmen yanıt vermeyen sevgiliyi darlamak emek ister, yolda görseniz selam vermeyeceğiniz bir kişinin Facebook’tan doğum gününü kutlamak da...
Fiziksel olarak yakınımızda bulunan insanlara yakınlık gösterdiğimiz devir ne yazık ki geride kalıyor, sadece telefonlara bakan kafalarımız değil, arkadaşlıklar da teknolojiye boyun eğiyor. Bahsettiğim mesele enternasyonel bir sosyal kriz aslında. O yüzden ruh eşimiz ülke Brezilya’dan yaratıcı bir çözüm gelmesine şaşmamak gerek.
Sao Paolo’da hizmet veren Salve Jorge adlı barın mottosu şu: Ya insan gibi içeceksiniz, ya da telefonla oynayacaksınız.
Bira bardakları alt kısmının yarısını törpüleyen bar, içkisini dökmek istemeyenlere tek bir alternatif veriyor. O da telefonu altına koyarak bardağı desteklemek.
Telefona bakmak mı istiyorsunuz? Biranızı feda edeceksiniz.
Zor seçim... Ama arkadaşlığınızı feda etmekten sanki daha doğru...

Haberin Devamı

Hangi akıllı telefonun pili daha fazla gidiyor

İŞTE SON MODA: iPHONE İMZASI
Bir zamanlar iPhone sahibi olmak bir ayrıcalık iken e-postaların sonunda “iPhone’umdan gönderildi” yazması ukalalık olarak görülebiliyordu.
Şimdi ise iPhone imzasının artık çok farklı bir misyonu var: Olası hataların göz ardı edilmesini sağlamak. Akıllı telefondan gönderilen e-postalardaki yazım yanlışları, derin analiz eksikliği karşıdaki kişi tarafından daha fazla hoşgörü ile karşılanıyor. Hatta bu konu ile ilgili yapılmış bir araştırma dahi mevcut. Artık bir çok insan masaüstü bilgisayardan attıkları e-postaların altına dahi iPhone’umdan gönderildi yazmakta.
Eğer tembel ve uyanık iseniz teknolojilerde çare tükenmiyor. Bugüne kadar teknolojinin bin türlü nimetinden faydalandık. Kendi hata ve noksanlıklarımızı dijital hayatın öğelerine itelemek de artık onlardan biri.
Biliyorsunuz; o e-posta junk’a düştüğü için görülmedi. O gün, telefon çekmiyordu ve şarj bittiği için o anne aranamadı.